Hyppää pääsisältöön
Ihmisiä salissa seminaarissa.

Osallisuuden osaamiskeskus

Osallisuuden osaamiskeskuksen muodostavat vuosina 2020-2023 Nuorten Akatemia, Nuorisovaltuustojen liitto, Opinkirjo, Oulun kaupungin Koordinaatti ja SPR Nuorten turvatalot. Nuorten Akatemia toimii osallisuuden osaamiskeskuksen hallinnoivana tahona ja vastaa osaamiskeskuksen toiminnan kokonaisuudesta. Toiminnan rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Osallisuuden osaamiskeskus tukee viranhaltijoita, päättäjiä ja nuorten parissa toimivia aikuisia vahvistamaan nuorten osallisuutta omassa työssään ja ottamaan nuoret mukaan yhteiskunnalliseen kehittämiseen ja päätöksentekoon.

Osallisuuden osaamiskeskus

  • Edistää nuorten yhteiskunnallista osallisuutta ja vaikuttamismahdollisuuksia, erityisesti huomioiden muita heikommassa asemassa olevat nuoret (Nuorten Akatemia ja Nuva ry).
  • Tekee tunnetuksi digitaalisia välineitä nuorten vaikuttamisen väylinä sekä vahvistaa nuorten osallistumista ja vaikuttamista digitaalisissa ympäristöissä, esim. Digiraati, (Koordinaatti ja SPR Nuorten turvatalot).
  • Kehittää viranhaltijoiden nuorten osallisuuteen liittyviä valmiuksia välineenä nuoretjaosallisuus.fi-palvelu (Opinkirjo).

Lisätietoja Koordinaatin tehtävistä ja toiminnasta osana Osallisuuden osaamiskeskusta antaa suunnittelija Pirjo Kovalainen, pirjo.kovalainen@ouka.fi, p. 044 703 8303.

Tilaa uutiskirjeitämme

Pysy ajan tasalla Koordinaatin kuulumisista, tapahtumista, koulutuksista sekä hankkeista.

Tilaa uutiskirje!