Hyppää pääsisältöön
Ihmisiä keskustelemassa kuvassa.

NUSUVEFOn toiminta

Koordinaatin tehtävänä ollut Nuorille suunnatun verkkotyön foorumin (NUSUVEFO) vetovastuu on päättynyt maaliskuun 2024 lopussa. Verkoston jäsenenä vuosia toiminut Mediakasvatusseura ottaa ensimmäisenä kopin verkoston koolle kutsumisesta seuraavan puolen vuoden ajaksi. Syksyn yleiskokouksessa 8.10.2024 klo 13 - 15 jäsenet sopivat siitä, kuka ottaa seuraavana koollekutsumis- ja mahdollisen koordinointivastuun.

NUSUVEFOn seuraava yleiskokous järjestetään 8.10.2024 klo 13 - 15. Mediakasvatusseura avaa ilmoittautumisen myöhemmin, seuraa NUSUVEFOn FB -ryhmää. Ajankohtaiset tiedot löydät sieltä. 

NUSUVEFOon kuuluvien organisaatioiden verkkotyö on monimuotoista; esimerkiksi reaaliaikaisia chatteja joko ryhmässä tai kahden kesken, kysymys-vastauspalstoja tai muuta vuorovaikutteista toimintaa verkossa. NUSUVEFOon kuuluvan organisaation verkkotyön lähtökohta voi olla esimerkiksi auttava, ennaltaehkäisevä tai osallistava.

NUSUVEFO haluaa
    – Edistää nuoria verkossa kohtaavien organisaatioiden verkostoitumista ja yhteistyötä
    – Kannustaa tietotaidon vaihtamiseen
    – Välttää päällekkäistä työtä
    – Luoda yhteisiä pelisääntöjä
    – Edistää verkkonuorisotyöhön liittyvää tutkimustoimintaa
    – Edistää nuorille suunnatun verkkotyön tunnettuutta

NUSUVEFOn toiminta on puoluepoliittisesti sitoutumatonta. Verkoston arvot perustuvat YK:n Lapsen oikeuksien sopimukseen.

NUSUVEFO on perustettu vuonna 2007. Verkoston toimintaa luotsaa kehittäjäryhmä, jonka roolina on mm. hyväksyä verkoston uudet jäsenet, valmistella yleiskokoukset ja linjata NUSUVEFOn toimintaa. Kehittäjäryhmä kokoontuu muutaman kerran vuodessa. Vuonna 2024 kehittäjäryhmään kuuluvat Mediakasvatusseura, Oulun ensi- ja turvakodit, Loisto Setlementti, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Sakky ja Seta.

NUSUVEFOn sisäinen keskustelu käydään suljetussa Facebook-ryhmässä. Kokousmuistiot ja muu materiaali löytyvät Drivestä, ja Driveen on päivitysoikeudet kaikilla verkoston jäsenillä. Jos olet verkoston jäsen ja tarvitset pääsyn joko Facebook-ryhmään tai Driveen, ota yhteyttä Mediakasvatusseuraan - nusuvefoverkosto@gmail.com 

Pysy ajan tasalla Koordinaatin osaamiskeskuskuulumisista

Tilaa uutiskirje!