Hyppää pääsisältöön

Listaus avainsanalle

NUSUVEFO: Verkostoitumista ja ajankohtaisia

Kuvaus

NUSUVEFOn vuoden ensimmäisessä teemakeskustelussa 07.02.2023 tutustutaan verkoston jäsenorganisaatioihin ja verkostoidutaan. Tule mukaan esittäytymään ja verkostoitumaan muiden verkkonuorisotyön parissa toimivien kanssa sekä jakamaan ajankohtaisia kuulumisia verkkonuorisotyön kentältä.

Sanoilla on merkitystä -termikäsikirja nyt myös ruotsiksi (Ord har betydelse)

Kuvaus

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koordinoima Barnahus-hanke ja Koordinaatti julkaisivat vuonna 2022 yhteistyössä termikäsikirjan, joka sanoittaa lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa. Käsikirja on suunnattu laajasti lasten ja nuorten parissa toimiville ammattilaisille ja vapaaehtoisille...

Sua varten somessa -hanke auttaa, kun nuori kohtaa häirintää

Kuvaus

Haitallinen käytös sosiaalisessa mediassa lisääntyy. Sua varten somessa -tiimi käy kuukausittain satoja keskusteluita erilaista häirintää kohdanneiden lasten ja nuorten kanssa.

Kriisityötä verkossa Ukrainasta saapuneiden nuorten hyväksi

Kuvaus

Pelastakaa Lapset ry:n verkkonuorisotyö Netari tarjoaa keskustelutukea ukrainaa ja venäjää osaaville nuorille viestintäsovellus Telegramin kautta. Kriisityötä tehdään verkossa erityisesti Ukrainasta saapuneiden nuorten kanssa.

Virtuaaliheimo tarjoaa tietoa ja vertaistukea

Kuvaus

ADHD-liiton Virtuaaliheimo-hankkeessa kehitettiin adhd-oireisille nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu Discord-palvelin, ADHOODS. Se rakennettiin yhdessä nuorten kanssa, jotta lopputulos olisi varmasti käyttäjiensä näköinen.

NUSUVEFO: Info Verkkonuorisotyön vaikuttavuus -työpajakokonaisuudesta

Kuvaus

NUSUVEFOssa toteutetaan työpajakokonaisuus, jonka tavoitteena on kehittää verkkonuorisotyön vaikuttavuuden arviointia NUSUVEFOn jäsenorganisaatioissa käytännön kokeilujen kautta. Työpajakokonaisuus toteutetaan tammi-toukokuussa 2023.

Digiosallisuus on muutakin kuin osallistumista digitaalisissa ympäristöissä

Kuvaus

Osallisuus kuuluu nuorisotyön peruskäsitteistöön. Vaikka termi on monelle tuttu, sitä ei ole kovin helppo määritellä. Usein osallisuutta onkin helpompi avata toiminnan ja arjen käytäntöjen kautta. Viime vuosina osallisuus-terminologiaan on tullut mukaan käsite “digiosallisuus”. Tässä kirjoituksessa...

Nuoret kaipaavat aikuisen läsnäoloa myös netissä

Kuvaus

Verkossa tapahtuva työskentely tuli nuorisotyöntekijöiden arkeen viimeistään koronapandemian myötä. Alan ammattilaiset kokevat, että digivälitteiseen vuorovaikutukseen liittyy sekä mahdollisuuksia että haasteita.

NUSUVEFO: Teemakeskustelu nuorten tukemisesta verkkokeskusteluissa kriisitilanteessa

Kuvaus

Nusuvefon teemakeskusteluissa käydään keskustelua erilaisista ajankohtaisista aiheista. Keskiviikkona 20.4 keskustellaan kuinka voimme verkkokeskusteluissa tukea nuoria erilaisissa kriisitilanteissa, esimerkiksi kun Ukrainan sota ja sen vaikutukset nousevat esille.

Kuinka kehitetään botti, joka vastaa nuorten tarpeisiin?

Kuvaus

Nuortenelämä.fi-sivusto saa pian oman botin, joka osaa vastata ihmissuhteita ja seurustelua koskeviin kysymyksiin. Botin tuleva kohderyhmä on otettu kehitystyössä huomioon alusta alkaen.

Tilaa aihepiirin Digitaalinen nuorisotyö RSS-syöte

Tilaa uutiskirjeitämme

Pysy ajan tasalla Koordinaatin kuulumisista, tapahtumista, koulutuksista sekä hankkeista.

Tilaa uutiskirje!