Hyppää pääsisältöön
Seitsemän hymyilevää ihmistä seisovat rinnakkain ja pitelevät kylttiä "Information you can trust". Koordinaatin Jaana Fedotoff mukana.

Koordinaatti

Koordinaatin toiminta päättyy 31.3.2024. Koordinaatti on ollut nuorisotyön kehittäjä ja asiantuntija vuodesta 2006. Valtakunnallisen nuorisotyön ja -politiikan ohjelman (VANUPO) mukaisesti nykyisten osaamiskeskusten toiminta ja palvelut tulevat päätökseen maaliskuun 2024 lopussa.

Koordinaatti on ollut vuodesta 2006 nuorisotyön valtakunnallinen asiantuntija, osaamisen vahvistaja sekä monialaista ja verkostomaista yhteistyötä toteuttava kumppani. Olemme tuottaneet palveluita sekä vahvistaneet nuorisoalan osaamista.

Oulun kaupungin nuorisopalvelut vastaanotti valtakunnallisen nuorten tieto- ja neuvontatyön koordinointi- ja kehittämistehtävän opetus- ja kulttuuriministeriöltä vuonna 2006. Tehtävä oli uusi ja siitä lähtien Koordinaatti on toiminut osana Oulun kaupungin nuorisopalveluita ministeriön ohjauksessa nuorisoalan palvelu- ja kehittämiskeskuksena sekä osaamiskeskuksena.  

Olemme vahvistaneet kasvokkain ja digitaalisesti tarjottavien nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden yhdenvertaista saatavuutta. Lisäksi olemme edistäneet nuorten osallisuutta ja vaikuttamismahdollisuuksia, erityisesti digitaalisissa toimintaympäristöissä.

Olemme toimineet asiantuntijana nuorille suunnattujen palveluiden kehittämiseen ja nuorten parissa toimijoiden osaamisen vahvistamisessa

Koordinaatin tavoitteet 2020-2024 

  1. Kaikilla nuorten tieto- ja neuvontatyötä tekevillä on osaamista tehdä nuorten tiedontarpeisiin perustuvaa työtä. ​
  2. Toimijoilla on valmiudet toteuttaa monialaista yhteistyötä ja tuottaa nuorille suunnattuja palveluita monikanavaisesti digitaalisia mahdollisuuksia hyödyntäen. ​
  3. Nuoret saavat tarvitsemaansa tietoa, neuvontaa ja ohjausta. ​
  4. Nuorilla on yhdenvertaiset mahdollisuudet osallistua ja vaikuttaa.
  5. Nuorten osallisuuden ja vaikuttamisen edistäminen tiiviissä yhteistyössä alan asiantuntijoiden kanssa. 

Koordinaatin palvelut 2020 - 2024 

Toimintamme on päättynyt 31.3.2024. Kaikki Koordinaatin palvelut ovat perustuneet 2020 - 2024 valtakunnallisiin osaamiskeskustehtäviin. Työ perustuu valtakunnallisen nuorisotyön ja -politiikan ohjelmaan (VANUPO). Uusi VANUPO vuosille 2024 - 2027 on julkaistu 21.3.2024. 

  • Osaamisen vahvistaminen​
  • Viestintä​
  • Sidosryhmäyhteistyö

 

Pysy ajan tasalla Koordinaatin osaamiskeskuskuulumisista

Tilaa uutiskirje!