Hyppää pääsisältöön
Kuvassa henkilöitä keskustelemassa pöydän äärellä.

Sidosryhmäyhteistyö

Koordinaatti toimii yhteistyössä nuorisoalan toimijoiden kanssa edistääkseen nuorille suunnattuja palveluja sekä nuorten osallisuutta ja vaikuttamista.

Koordinaatti toimii yhteistyössä nuorisoalan toimijoiden kanssa edistääkseen nuorille suunnattuja palveluja sekä nuorten osallisuutta ja vaikuttamista. Työskentelemme verkostomaisella työotteella, jotta voimme varmistaa saavutettavuutta ja laatua nuorten palveluissa. Sidosryhmäyhteistyötä toteutamme osana kolmea valtakunnallista osaamiskeskusta sekä muissa kumppanuuksissa Suomessa ja muualla Euroopassa.

 

Monialaista ja moniammatillista yhteistyötä

Koordinaatin olemassaolon aikana nuorten tieto- ja neuvontapalveluita tuottava verkosto on kasvanut lähes kymmenkertaiseksi. Samanaikaisesti myös kentän tarpeet ja toiveet ovat kasvaneet. Uudet toimijat tarvitsevat palveluiden kehittämistä ja laatua tukevaa koulutusta, ammatillista tukea sekä uusia välineitä. 

Myös Koordinaatti kansallisena toimijana tarvitsee yhteistökumppaneita tuekseen. Monialainen yhteistyö tuo uudenlaisia ulottuvuuksia asiantuntija- ja tukipalveluihin ja arvokasta tietoa palveluiden kehittämiseksi. Yhteistyön myötä on järjestetty esimerkiksi monialaisia koulutuksia ja seminaareja. 

Nuorten tieto- ja neuvontatyön palveluverkostossa mukana olevat toimijat edustavat myös monialaisuutta. Tiedon ja osaamisen jakamisen kannalta on merkittävää, että seminaareja, koulutustarjontaa ja tukipalveluita voidaan suunnitella monialaisessa yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. 

 

Koordinaatin kansallisia yhteistyötahoja ovat

Kansainvälinen yhteistyö

Koordinaatille kansainvälinen yhteistyö on luonteva osa toimintaa. Kansainvälistä yhteistyötä tehdään esimerkiksi erilaisten projektien, koulutusten ja julkaisujen parissa.

ERYICA - European Youth Information and Counselling Agency 

Koordinaatti on nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden eurooppalaisen kattojärjestö ERYICAn jäsen. 

ERYICA on perustettu vuonna 1986. Sen tehtävä on vahvistaa nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden välistä yhteistyötä Euroopassa. Tavoitteena on kehittää ja tukea tieto- ja neuvontapalveluiden rakenteita ja käytäntöjä sekä samalla lisätä palveluiden tunnettuutta. Järjestön toiminta perustuu jäsenorganisaatioiden tarpeisiin nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiseksi sekä jäsenistön osaamisen vahvistamiseksi. Toiminnan taustalla on myös nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden eurooppalaiset periaatteet sekä muita eurooppalaisia suosituksia ja julkilausumia nuorten oikeudesta tietoon. ERYICAlla on 43 jäsenorganisaatiota 27 maassa. Lue lisää ERYICAn verkkosivuilta.

ERYICA Nordic-Baltic working group

Koordinaatti on aktiivisena toimijana myös ERYICAn Nordic-Baltic working group -työryhmässä, jonka tavoitteena on vahvistaa Pohjoismaiden ja Baltian yhteistyötä nuorten tieto- ja neuvontapalvelujen laadun, saatavuuden ja tunnettavuuden edistämiseksi alueella. Työryhmä edistää toiminnallaan kokemusten ja hyvien käytäntöjen vaihtoa, vertaisoppimista sekä tiedonvaihtoa nuorten tieto- ja neuvontatyöstä. Lue lisää työryhmästä ERYICAn verkkosivuilta.

Yhdeksän henkilöä seisoo Helsinki-kirjainten edessä Helsingin tuomiokirkon edustalla.

 

 

Pysy ajan tasalla Koordinaatin osaamiskeskuskuulumisista

Tilaa uutiskirje!