Hyppää pääsisältöön
Kuvassa viisi henkilöä seisoo pöydän ääressä ja keskustelee.

Koordinaatti Akatemia on päättynyt

Koordinaatti Akatemian koulutukset ovat kohdentuneet nuorisoalan eri tehtävissä toimivien monialaiseen osaamisen vahvistamiseen erityisesti nuorten tieto-, neuvonta- ja ohjaustyössä, digitaalisuudessa ja nuorten osallisuuden edistämisessä. Olemme toteuttaneet erilaisia koulutuksia lähiopetuksena ja verkossa ja tarjoamme mahdollisuuksia jatkuvaan osaamisen vahvistamiseen nuorisotyön ammattilaisille ja alaa opiskeleville.

Vihreä Koordinaatti Akatemia -logo.

Koordinaatin toiminta päättyy 31.3.2024, jonka jälkeen Koordinaatin koulutukset eivät ole enää saatavilla.

Koordinaatin itseopiskelukurssit

Ilmoittautuminen itseopiskelukursseille sulkeutuu 15.3.2024.

Digitaalisen nuorten tieto- ja neuvontatyön perusteet

Digitaalisen nuorten tieto- ja neuvontatyön perusteet -itseopiskelukurssilla voit itsenäisesti perehtyä digitaaliseen nuorten tieto- ja neuvontatyöhön ja nuorten digitaitojen tukemiseen.

Tutustu Digitaalisen nuorten tieto- ja neuvontatyön perusteet -itseopiskelukurssin sisältöihin tarkemmin.

Seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisy nuorisotyössä

Koulutus ei ole enää saatavilla. Koordinaatissa on tehty itseopiskelumateriaali, jossa on voinut perehtyä tarkemmin siihen, miten ennaltaehkäistä lasten ja nuorten kohtaamaa seksuaaliväkivaltaa ja houkuttelua seksuaalisiin tarkoituksiin (grooming).

Tutustu Seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisy nuorisotyössä -itseopiskelukurssin sisältöihin tarkemmin.

YIntro – ensiaskeleet nuorten tieto- ja neuvontatyöhön 

Nuorten tieto- ja neuvontatyön peruskoulutus YIntro antaa hyvän perustan nuorten tieto- ja neuvontatyölle. Koulutus auttaa ymmärtämään nuorten tieto- ja neuvontatyön toimintaympäristön moninaisuutta ja tunnistamaan nuorten tiedontarpeet. Lisätietoa YIntro-koulutuksesta tämän linkin kautta.

Digital YIntro - digitaalisen nuorten tieto- ja neuvontatyön koulutus 

Digital YIntro -koulutuksessa syvennytään digitaaliseen nuorten tieto- ja neuvontatyöhön. Lisätietoja Digital YIntro -koulutuksesta löydät tämän linkin kautta.

Advanced YIntro - syventävä koulutus nuorten tieto- ja neuvontatyöstä 

Advanced YIntro on koulutus nuorten tieto- ja neuvontatyössä jo pidempään työskennelleille. Lisätietoja Advanced YIntrosta löydät tämän linkin kautta.

Jimmy - nuorille suunnatun tiedon välittäjä 

Jimmy - nuorille suunnatun tiedon välittäjä -koulutus on tarkoitettu nuorten parissa työskenteleville. Koulutuksen aikana osallistuja perehtyy siihen, mitä nuorten tieto- ja neuvontatyö on arjen nuorisotyössä esimerkiksi nuorisotalolla. Tarkempia tietoja löydät Jimmy-koulutusesitteestä
 

DesYIgn - palvelumuotoilun ensiaskeleet 

DesYIgn-palvelumuotoilukoulutus on tarjonnut tietoa, menetelmiä ja käytännön harjoituksia nuorisoalan ja nuorten tieto-, neuvonta- ja ohjustyön ammattilaisille. Verkkokurssilla osallistujat oppivat käyttämään palvelumuotoilua uusia ja olemassa olevia palveluja tai tuotteita kehitettäessä.

Nuorten osallisuuden edistämiseen liittyvät koulutukset

Koordinaatin yksi tehtävistä on ollut lasten ja nuorten digiosallisuuden edistäminen
 

Pysy ajan tasalla Koordinaatin osaamiskeskuskuulumisista

Tilaa uutiskirje!