Hyppää pääsisältöön

Osallistu eurooppalaisen nuorisotiedotuspäivän kampanjaan somessa

Kuvaus

Kampanjan teemana on nuorten mielenterveys ja henkinen hyvinvointi. Tarkoituksena on rohkaista nuoria puhumaan tunteistaan, ongelmistaan ja peloistaan sekä nostaa esiin mielenterveyden ja henkisen hyvinvoinnin tärkeyttä.
Nuori mies ruokapöydän ääressä katselee ikkunasta ulos samalla, kun nojaa päällä käteensä.

Sisältö

Eurooppalaista nuorisotiedotuspäivää vietetään 17.4.2021. Nuorisotiedotuspäivää koordinoi nuorten tieto- ja neuvontatyön eurooppalainen kattojärjestö ERYICA.

Kampanjan 1. vaiheessa alkuvuonna 2021 nuorilta kysyttiin, miten koronapandemiasta johtuva poikkeuksellinen vuosi on vaikuttanut omaan henkiseen hyvinvointiin. Nuorten tieto- ja neuvontatyöntekijöiltä puolestaan kysyttiin, mitä mielenterveyden ongelmia heidän palvelussaan asioineet nuoret ovat kohdanneet, ja että miten työntekijät ovat tukeneet nuoria mielenterveyteen ja henkiseen hyvinvointiin liittyvissä yhteydenotoissa.

Nyt kampanjan 2. vaiheessa 1.-17. huhtikuuta nostetaan nuorten kokemuksia näkyväksi ja jaetaan somessa nuorten tieto- ja neuvontatyöntekijöiden kokemuksia ja vinkkejä liittyen nuorten mielenterveyden ja henkisen hyvinvoinnin tukemiseen nuorten tieto- ja neuvontapalveluissa. 

Kampanjan tavoitteina on herättää keskustelua mielenterveyden ongelmista, rikkoa niihin liittyvää stigmaa nuorten keskuudessa ja normalisoida tarve pyytää tukea henkiseen hyvinvointiin. Nuoria kannustetaan ilmaisemaan itseään, tunteitaan ja huoliaan vapaasti. Tavoitteena on myös osoittaa nuorten tieto- ja neuvontatyöntekijöiden ammattitaito nuorten mielenterveyden ja henkisen hyvinvoinnin tukemisessa, työkalujen tarjoamisessa huolien ratkaisemiseksi, ja eteenpäin ohjaamisessa sopivan ammattilaisen ja avun äärelle.

Koordinaatti osallistuu kampanjaan Koordinaatin sekä valtakunnallisen Nuortenelämä.fi-palvelun somekanavissa. Ota seurantaan ja jaa postauksia omissa kanavissasi:

Koordinaatin somekanavat 

(suunnattu ammattilaisille)

Nuortenelämä.fi:n somekanavat

(suunnattu nuorille)

Voit myös ladata kampanjakuvia käyttöösi Koordinaatin Materiaalit-sivulta. Käytä somessa hashtageja #EYID2021 ja #mindmymind.

Lue lisää kampanjasta ERYICAN sivuilta

Pysy ajan tasalla Koordinaatin osaamiskeskuskuulumisista

Tilaa uutiskirje!