Hyppää pääsisältöön

Eurooppalainen nuorisotiedotuspäivä on 17. huhtikuuta

Kuvaus

Eurooppalainen nuorisotiedotuspäivä kannustaa tänä vuonna vastuulliseen digitaaliseen kansalaisuuteen. Teemapäivän somekampanjassa keskitytään erityisesti nuorten media- ja informaatiolukutaidon vahvistamiseen.
Jaana Fedotoff ja Riina Papinaho istuvat pöydän ääressä hymyillen Koordinaatti-paidoissa. Pöydällä kolme läppäriä, mikki, kuulokkeet ja papereita.

Sisältö

Eurooppalainen nuorisotiedotuspäivä on nuorten tieto- ja neuvontatyön juhlapäivä

Eurooppalainen nuorisotiedotuspäivä (EYID - European Youth Information Day) on joka vuosi 17. huhtikuuta. Päivän ympärillä kampanjoidaan somessa vuosittain eri teemalla. Teemapäivän kampanjaa koordinoi eurooppalainen nuorten tieto- ja neuvontatyön kattojärjestö ERYICA

Nuorisotiedotuspäivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta nuorten oikeudesta saada laadukasta tietoa, neuvontaa ja ohjausta nuoren kasvun, itsenäistymisen ja hyvinvoinnin tueksi. Nuorisotiedotuspäivä on nuorten tieto- ja neuvontatyön juhlapäivä, jolloin nostetaan esiin työmuotoa ja annetaan tunnustusta nuorten tieto- ja neuvontatyöntekijöille heidän tekemästään tärkeästä työstä.

Eurooppalainen nuorisotiedotuspäivä 2023 keskittyy nuorten media- ja informaatiolukutaidon vahvistamiseen sekä kannustetaan tietoiseen ja vastuulliseen digitaaliseen kansalaisuuteen. Nuorille tarjotaan tietoa ja työkaluja siihen, miten suojautua ja pysyä turvassa digitaalisissa ympäristöissä. 

Nuorisotiedotuspäivänä 17.4. klo 12-14 ERYICA järjestää webinaarin, jonka aiheita ovat nuorten digitaalisen kansalaisuuden haasteet, kyberturvallisuus ja media- ja informaatiolukutaito. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan webinaariin

Eurooppalainen nuorisotiedotuspäivä on esillä somessa

Ota nuorisotiedotuspäivän kampanjamateriaalit käyttöösi ja osallistu kampanjointiin somessa! Suomeksi käännettyjä kampanjamateriaaleja löydät täältä. Voit ottaaa materiaalit heti käyttöösi ja hyödyntää niitä myös teemapäivän jälkeen.

Voit lisäksi seurata kampanjaa somessa esimerkiksi ERYICAn kanavissa Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä sekä laajemmin hashtageilla #EYID23, #MyDigitalMe ja #MIL. Lisää hashtagit myös omiin postauksiisi ja tägää ERYICA! 

Kuuntele podcast nuorten tieto- ja neuvontatyöstä 

Uusin Suuntaviivoja Koordinaatista -podcastin jakso toimii sisäänheittäjänä nuorten tieto- ja neuvontatyön juhlapäivään, kun keskustelunaiheena on nuorten tieto- ja neuvontatyö tänään. Mistä työmuodon historia rakentuu? Mitä on nuorten tieto- ja neuvontatyö nykypäivänä? Entäpä millaisia tulevaisuuden näkymiä työmuodolla on?

Podcastissa vieraina ovat Koordinaatin kehittämispäällikkö Jaana Fedotoff ja tietopalveluohjaaja Riina Papinaho. Jakson juontaa Koordinaatin tietopalveluohjaaja Marko Pesonen

Kuuntele podcast ja inspiroidu mukaan nuorisotiedotuspäivän kampanjaan!

Lisätietoja

Pysy ajan tasalla Koordinaatin osaamiskeskuskuulumisista

Tilaa uutiskirje!