Hyppää pääsisältöön

Osallisuuden osaamiskeskuksen loppuseminaari

Ajankohta

Kellonaika

13:00

- 16:00

Paikka

Setlementtitalo, Helsinki (Hybridi)

Kuvaus

Osallisuuden osaamiskeskus järjestää 14.2.2024 klo 13–16 loppuseminaarin, jossa esitellään osaamiskeskuskauden aikana tuotettuja julkaisuja, metodeja ja käytäntöjä. Koordinaatti on Osallisuuden osaamiskeskuksen osatoteuttajana mukana seminaarissa. Huom! Loppuseminaari on siirtynyt kokonaan etätapahtumaksi (päivitetty 12.2.2024).
Piirroshahmo, joka pitelee kädessään megafonia kasvojensa edessä. Toinen käsi nostettuna ylös. Taustalla neljä hahmoa, joista osa pitelee käsissään ylös nostettuina kylttejä.

Sisältö

Osallisuuden osaamiskeskus on vuosina 2020–2023 kehittänyt nuorten osallisuutta paikallisella ja valtakunnallisella tasolla. Osaamiskeskuskauden aikana on edistetty julkishallinnon viranhaltijoiden ja virkamiesten valmiuksia, kehitetty nuorten vaikuttamisen taitoja ja kehitetty niin kohtaavia ja digitaalisia nuorten osallisuutta edistäviä malleja ja toimintatapoja. Nyt on aika jakaa näitä oppeja!

Osallisuuden osaamiskeskus järjestää keskiviikkona 14.2.2024 klo 13–16 loppuseminaarin, jossa esitellään osaamiskeskuskauden aikana tuotettuja julkaisuja, metodeja ja käytäntöjä. Tilaisuus järjestetään kokonaan etäyhteyksin pääkaupunkiseudun joukkoliikennelakon vuoksi.

Tilaisuudessa kuullaan yleiskatsaus osaamiskeskuskaudesta ja nuorten kuulemisesta valtakunnallisessa ja alueellisessa päätöksenteossa. Lisäksi jokaisen osatoteuttajan tuotoksiin on mahdollista paneutua syvemmin yhteisten alkupuheenvuorojen jälkeen järjestettävissä esittelyissä. Esittelyissä on kaksi kierrosta ja osallistujat voivat valita itseään kiinnostavat esittelyt tapahtuman ilmoittautumisessa.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen on päättynyt 11.2.2024.

Alustava aikataulu:

13.00 Alkusanat OKM ja Nuorten Akatemia
Katsaus osaamiskeskuskauteen osatoteuttajien näkökulmasta
14.00 Esittely 1
14.50 Esittely 2
15.40 Loppusanat

Tilaisuus järjestetään Zoomin välityksellä. Järjestäjät ovat linjoilla 12.45 alkaen. 

Tervetuloa kuulemaan, innostumaan ja inspiroitumaan nuorten osallisuuden kehittämisestä!

Esittelyt

1. kierros (klo 14-14.50)

Nuorten Akatemia: Konkreettinen nuorten osallisuuden edistäminen yhteiskehittämisen menetelmin

Nuorten Akatemian esittelyssä käännetään katse konkreettiseen yhteiskehittämiseen ja nuorten kohtaamiseen. Esittelyssä esitellään case-esimerkkejä nuorten ottamisesta mukaan säädösvalmisteluun sekä kunnissa tapahtuvaan kehittämiseen. Esittelyn jälkeen osallistujilla on intoa, uskallusta ja konkreettisia menetelmiä lähteä edistämään nuorten osallisuutta omassa organisaatiossaan.

SPR Nuorten turvatalo: Onnistumisia ja oppeja nuorten Digiraadeista

Kuule nuorten ääni – Digiraatien viestejä aikuisille. Tule kuuntelemaan, miten järjestimme Digiraateja yhdessä nuorten kanssa ja mitä asioita nuoret nostivat esille.

Koordinaatti: Nuorten digitaalinen osallisuus

Mitä tulee ottaa huomioon, kun suunnitellaan nuorten digitaalista osallistumista?  Millaista hyötyä digitaalisuudesta voi olla niin ammattilaisille kuin nuorillekin? Tule kuulemaan ja keskustelemaan miten nuorten digitaalista osallisuutta ja yhdenvertaisia mahdollisuuksia siihen voidaan vahvistaa.

2. kierros (klo 14.50-15.40)

Nuva ry: Nuorten ratkaisut yhteiskunnan suurimpiin ongelmiin

Mitä ratkaisuja nuoret tarjoavat yhteiskunnan suurimpiin ongelmiin? Tule kuulemaan ja keskustelemaan “Nuorilla on väliä” -julkaisusta, johon on kerätty yli 2000 nuoren ratkaisuja yhteiskunnallisiin ongelmiin. Julkaisusta keskustelee nuorten paneeli, jossa mukana Nuva ry:n puheenjohtaja Markus Koski, Vamlasin vaikuttajanuori ja Vihreiden nuorten puheenjohtaja Selinä Nera ja Diakonissalaitoksen kokemusasiantuntija Mila Nikkanen.

Opinkirjo: Nuorten osallisuuden laatuelementtejä

Ei ole aivan yhdentekevää, millainen on nuoren kokemus tilanteista, joihin häntä kutsutaan osallisuustyössä. Tule kuulemaan ja keskustelemaan, millaisia elementtejä nuorten laadukkaaseen osallisuuteen kuuluu. Tilaisuudessa jaamme kokemuksiamme ja opimme myös toisiltamme nuorten osallisuudesta.

 

 

Ota yhteyttä

Camilla Bergman
Osallisuusasiantuntija
Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry.
+358 50 468 0035
camilla.bergman@nuva.fi

Pirjo Kovalainen
Suunnittelija
Koordinaatti
pirjo.kovalainen@ouka.fi
044 703 8303

Pysy ajan tasalla Koordinaatin osaamiskeskuskuulumisista

Tilaa uutiskirje!