Hyppää pääsisältöön

Kokonaiskuva demokratia- ja ihmisoikeuskasvatuksen käytänteistä alkaa hahmottua

Kuvaus

Koordinaatti on mukana Demokratia- ja ihmisoikeuskasvatuksen tila -hankkeessa, jossa kartoitetaan ja levitetään tietoisuutta päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävästä demokratia- ja ihmisoikeuskasvatuksesta.
Siluetti seitsemästä ihmisestä, jotka pitävät toisiaan käsistä ja kädet ovat nostettuina ilmaan.

Sisältö

Kokonaiskuva demokratia- ja ihmisoikeuskasvatuksen käytänteistä alkaa hahmottua. Tietoa on kertynyt jo yli sadasta hankkeesta tai käytännöstä, joista suurin osa käsittelee demokratiakasvatusta. Esimerkkejä on päiväkodeista toisen asteen koulutukseen ja siviilipalvelukseen. Demokratiakasvatuksesta on koossa monipuolisesti esimerkkejä, mutta ihmisoikeuskasvatuksen tunnistaminen ja jaottelu on hankalampaa.

Voit ilmoittaa viimeisten viiden vuoden aikana toteutettuja demokratia- ja ihmisoikeuskasvatuksen hankkeita ja käytänteitä 15.10.2021 saakka Lyyti-lomakkeella. Siirry Lyyti-lomakkeelle tästä.

Hankkeen toteuttajia ovat Nuorisotutkimusseura ry., päävastuullisena asiantuntijana erikoistutkija, FT Anu Gretschel sekä osatoteuttajina Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ja Koordinaatti. Hankkeen kieliä ovat suomen lisäksi viittomakieli, ruotsi ja pohjoissaame.

Hankkeen tilaajat ovat oikeusministeriö ja opetus- ja kulttuuriministeriö, ks. lisää Demokratia- ja ihmisoikeuskasvatuksen kehittämisen ohjausryhmä. Hanke toteuttaa osaltaan kansallista demokratiaohjelmaa ja Oikeus oppia -ohjelmaa.

Lisätietoja
Erikoistutkija, FT Anu Gretschel, Nuorisotutkimusverkosto anu.gretschel@nuorisotutkimus.fi, p. 040 516 9189
Kehittämispäällikkö Jaana Fedotoff, Koordinaatti / Oulun kaupunki, p. 044 703 8215

Seuraa hanketta: Nuorisotutkimusverkoston sivuilla, sekä sosiaalisessa mediassa #Demokratia2025, #Ihmisoikeudet, #Oikeusoppia.

Jaa artikkeli

Tilaa uutiskirjeitämme

Pysy ajan tasalla Koordinaatin kuulumisista, tapahtumista, koulutuksista sekä hankkeista.

Tilaa uutiskirje!