Hyppää pääsisältöön

Kysy, kohtaa ja kuuntele -opas tukenasi lapsiin ja nuoriin kohdistuvan seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisyssä 

Kuvaus

Koordinaatin julkaisema Kysy, kohtaa ja kuuntele -opas sisältää tietoa lasten ja nuorten kohtaamasta seksuaaliväkivallasta ja houkuttelusta seksuaalisiin tarkoituksiin. Tilaa oppaita maksutta itsellesi tai työyhteisöllesi!
Marko Pesonen hymyilee ja katsoo kädessään olevia Kysy, kohtaa ja kuuntele -oppaita.

Sisältö

Kysy, kohtaa ja kuuntele -opas on suunnattu nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille ja vapaaehtoisille. Oppaassa käsitellään seksuaaliväkivaltaan liittyvää käsitteistöä, ilmiön muuttuvaa luonnetta, tutkimustietoa ja aiheeseen liittyvää lainsäädäntöä. Oppaassa kerrotaan seksuaalikasvatuksen tärkeydestä, teeman puheeksi ottamisesta sekä nuoria vahvistavista turvataidoista. Saat oppaasta myös konkreettisia vinkkejä siihen, miten ryhtyä tekemään toimintasuunnitelma teeman käsittelyyn nuorisotyössä ja -toiminnassa. Opas on tuotettu yhteistyössä Groomingin tunnistaminen ja ennaltaehkäisy -hankkeen (2019–2020) yhteistyökumppaneiden kanssa.

Tilaa tai lataa Kysy, kohtaa ja kuuntele -opas itsellesi tai työyhteisöllesi

Tilaa Kysy, kohtaa ja kuuntele -oppaita maksutta tai lataa oppaan verkkoversio käyttöösi Koordinaatin verkkosivuilta: Kysy, kohtaa ja kuuntele -opas. Voit tilata kerralla myös isomman määrän oppaita esimerkiksi koko työporukalle tai oppilaitoksen hyödynnettäväksi. 

Materiaalivinkkejä seksuaaliväkivaltaa ennaltaehkäisevän työn tueksi

Kysy, kohtaa ja kuuntele -oppaan rinnalla voit hyödyntää Koordinaatin kokoamaa Materiaalivinkit – Materialtips -verkkojulkaisua seksuaaliväkivaltaa ennaltaehkäisevän työn tukena. Se on koonti nuorisotyön ammattilaisille ja nuorten parissa toimiville hyödyllisistä oppaista, verkkosivustoista, menetelmistä, videoista, julisteista ja muista aihetta käsittelevistä materiaaleista. Mukana on myös nuorille suunnattuja palveluita.  

Koordinaatti on julkaissut päivitetyn version Materiaalivinkeistä 11.8.2023. Lataa Materiaalivinkit-verkkojulkaisu Koordinaatin verkkosivulta.

Koordinaatti on tuottanut Kysy, kohtaa ja kuuntele -oppaan ja Materiaalivinkit – Materialtips -verkkojulkaisun yhteistyössä Groomingin tunnistaminen ja ennaltaehkäisy -hankkeen (2019–2020) yhteistyökumppaneiden kanssa: Loisto setlementti ry, Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry, Nuorten Exit, Pelastakaa Lapset ry ja Rikosuhripäivystys sekä Helsingin kaupunki ja Oulun kaupunki. Hankkeen rahoitti opetus- ja kulttuuriministeriö. 

Pysy ajan tasalla Koordinaatin osaamiskeskuskuulumisista

Tilaa uutiskirje!