Hoppa till huvudinnehåll
Älypuhelin henkilön kädessä.

Kompetenscentret för digitalt ungdomsarbete

Kompetenscentret för digitalt ungdomsarbete består under åren 2020-2023 av Verke som administreras av Helsingfors stad och Koordinaatti som administreras av Uleåborgs stad.  Verke är administrativ aktör för Kompetenscentret för digitalt ungdomsarbete och ansvarar för kompetenscentrets verksamhet mot undervisnings- och kulturministeriet.

I det riksomfattande programmet för ungdomsarbetet och ungdomspolitiken definieras fyra mål för Kompetenscentret för digitalt ungdomsarbete. Verkställandet av åtgärder som är kopplade till dessa har uppdelats mellan Verke och Koordinaatti för hela fyraårsperioden enligt följande:

1) Stärka kompetensen gällande digitalt ungdomsarbete inom ungdomsarbetets ledarskap, planering och praktiska funktioner (Verke)
2) Stärka utvecklande av kunskapsbaserat digitalt ungdomsarbete (Verke)
3) Stärka ungdomsarbetarnas kompetens och medvetenhet om digitala mediers möjligheter och risker (Verke och Koordinaatti)
4) Stödja koordinationen mellan förvaltningsområdena för att förebygga grooming av ungdomar via social medier (Koordinaatti)

Kompetenscentrumens verksamhetsperiod slutar den 31 mars 2024. Följaktligen avslutas också Koordinaattis verksamhet. 

Ytterligare information om Koordinaattis uppgifter och verksamhet som en del av Kompetenscentret för digitalt ungdomsarbete ger utvecklingschef Jaana Fedotoff, jaana.fedotoff(at)ouka.fi eller tfn 044 703 8215.

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om alla våra tjänster, evenemang, utbildning och projekt.

Prenumerera nyhetsbrev!