Ajankohtaista

Nuorten tieto- ja neuvontatyön tuoreimmat
uutiset ja ajankohtaiset asiat.

22.02.2018

Stop someviha! Ethän tee näitä asioita väärin netissä?

Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus Koordinaatti järjesti Mediataitoviikolla 2018 videotyöpajan nuorille yhteistyössä Valveen elokuvakoulun kanssa. Työpaja järjestettiin Oulussa ja osallistujia oli yhteensä kuusi henkilöä. Osallistujat olivat iältään 15–22-vuotiaita.

 

21.02.2018

Tiedote: Valtakunnallinen nuorten tieto- ja neuvontatyön osaamiskeskus nimettiin Ouluun

Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus Koordinaatti on valittu nuorisoalan valtakunnalliseksi osaamiskeskukseksi. Osaamiskeskukset ovat opetus- ja kulttuuriministeriön valitsemia toimijoita, jotka kehittävät nuorisotoimialaa ministeriön ohjauksessa vuosina 2018‒2019. Koordinaatti on osaamiskeskuksista pohjoisin ja sen toiminta on valtakunnallista.

 

08.02.2018

Eurooppalaiset nuoret ovat entistä aktiivisempia

Euroopan komission projekti, New Narrative for Europe, keräsi noin sadan nuoren ideoita ja ajatuksia siitä, millainen Euroopan tulisi tulevaisuudessa olla. Tavoitteena oli herättää keskustelua nuorten välillä eurooppalaisista arvoista ja päämääristä. Keskustelujen tulokset on nyt koottu yhteen. Tuloksia päästiin heti vertaamaan muiden eurooppalaisten nuorten ajatuksiin viime syksyisen Eurobarometrin kyselyn yhteydessä.

 

07.02.2018

Koordinaatti.fi:n uudistaminen käynnistyi

Uudistamme Koordinaatti.fi-palvelun kuluvan vuoden aikana. Työ on käynnistynyt konseptisuunnittelulla, jonka jälkeen seuraa tekninen toteutus. Konseptisuunnitteluvaiheessa palvelulle tehdään sisältösuunnitelma eli määritellään mm. sivustohierarkia, palvelupolut eri kohderyhmille sekä palvelun toiminnallisuudet.

 

06.02.2018

EU:n kysely nuorille Euroopan tulevaisuudesta

Euroopan unioni suunnittelee uutta nuorisostrategiaa, jolla tulee olemaan suuri merkitys nuorille, nuorisojärjestöille ja koko nuorisotoimialalle Euroopassa. Tätä varten EU haluaa kuulla nuorten mielipiteitä ja järjestää kaikissa jäsenmaissa kyselyitä, joihin osallistuu kymmeniä tuhansia nuoria.

 

05.02.2018

Suositukset digitaalisesta nuorisotyöstä julkaistu

Euroopan komissio on julkaissut suositukset digitaalisesta nuorisotyöstä. Developing Digital Youth Work - Policy recommendations, training needs and good practice examples on tarkoitettu erityisesti nuorisotyöntekijöille ja päättäjille, mutta se soveltuu käyttöön myös nuorten tieto- ja neuvontatyöhön, kouluttajille ja eri tason organisaatioille.

 

02.02.2018

Koordinaatti-uutiskirje 2/2018

Valtakunnallista Mediataitoviikkoa vietetään viikolla 6. Koordinaatti on teemaviikon kumppani ja järjestää perjantaina 9.2. Stop someviha! -työpajan Oulussa.

 

30.01.2018

Luotettavan tiedon metsästäjät -materiaali

Mistä kaikkialta sinä saat tietoa? Millä eri tavoin voit kertoa asioista muille ja jakaa tietoa? Miten arvioit tiedon luotettavuutta? Koordinaatti on ollut mukana toteuttamassa Luotettavan tiedon metsästäjät -materiaalia, joka on julkaistu.

 

24.01.2018

Julkinen kuuleminen EU:n rahoitusvälineistä

Komissio tekee vuonna 2018 kattavia ehdotuksia seuraavan sukupolven rahoitusohjelmista vuoden 2020 jälkeistä monivuotista rahoituskehystä varten.

 

16.01.2018

Vuoden ensimmäinen uutiskirje

Vuoden 2018 ensimmäinen uutiskirje on julkaistu. Aiheina mm. tuoreimmat artikkelimme, nuorten videotyöpaja Mediataitoviikolla sekä kutsu eurooppalaiseen nuorten tieto- ja neuvontatyötä koskevaan tutkimukseen. Uutiskirje on luettavissa verkossa.

 

Pages