Ajankohtaista

Nuorten tieto- ja neuvontatyön tuoreimmat
uutiset ja ajankohtaiset asiat.

18.10.2017

Hae mukaan Advanced YIntro -koulutukseen

European Youth Information and Counselling Agency ERYICA järjestää kansainvälisen Advanced YIntro -koulutuksen Luxemburgissa 3.-8. joulukuuta yhteistyössä hankekumppaneidensa kanssa. Koordinaatti voi lähettää koulutukseen 1-2 osallistujaa Suomesta.

 

13.10.2017

Valtakunnallinen nuorisotyön ja -politiikan ohjelma hyväksytty

Valtioneuvosto linjasi 12.10. periaatepäätöksessään toimet, joilla edistetään nuorten kasvu- ja elinoloja jäljellä olevan hallituskauden aikana. Valtakunnallinen nuorisotyön ja -politiikan ohjelma on uuden nuorisolain mukainen poikkihallinnollinen ohjelma, joka hyväksytään valtioneuvoston periaatepäätöksenä joka neljäs vuosi.

 

12.10.2017

Opas vertais- ja itsearviointimalleihin julkaistu

Nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden vertais- ja itsearviointimallit - Opas mallien käyttöönottoon ja hyödyntämiseen on julkaistu. Nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden laadun arvioinnin lisäksi mallit ovat hyödynnettävissä nuorten tieto- ja neuvontatyöntekijän oman työn jäsentämisessä sekä uusien työntekijöiden perehdyttämisessä.

 

12.10.2017

Koordinaatin uusi suunnittelija esittäytyy

Olen Kristiina Anttila ja olen juuri aloittanut työni Koordinaatin suunnittelijana. Työtehtäviini kuuluvat erilaisten selvitysten toteuttaminen, hankeraportointi ja tulosten jalkauttaminen sekä viestintä. Lisäksi tulen työskentelemään erilaisten julkaisujen, koulutusmateriaalien, artikkelien tuottamisen ja toimittamisen parissa.

 

10.10.2017

Koordinaatti-uutiskirje 16/2017

Koordinaatin uutiskirje on jälleen luettavissa verkossa. Aiheina tällä kertaa:

 

02.10.2017

Sitoudun torjumaan vihapuhetta -haastekampanja

Opetus- ja kulttuuriministeriö käynnistää Sitoudun torjumaan vihapuhetta -haastekampanjan. Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen ja eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho haastavat mukaan kaikki oman hallinnonalansa toimijat torjumaan vihapuhetta.

 

27.09.2017

Väitös: Sosiaalinen media uudistaa ohjauksen toimintakulttuuria

Jaana Kettunen tarkasteli väitöskirjassaan ohjaajien käsityksiä sosiaalisesta mediasta ja sen käyttöön tarvittavasta osaamisesta ohjauspalveluissa. Tutkimukseen osallistui eri oppilaitosmuodoissa työskenteleviä ohjaajia sekä työ- ja elinkeinotoimistojen koulutusneuvojia ja ammatinvalintapsykologeja Suomesta ja Tanskasta.

 

26.09.2017

Koordinaatti-uutiskirje nro 15

Kahden viikon välein julkaistava uutiskirjeemme on jälleen koostettu, voit lukea sen verkossa. Tällä kertaa muun muassa muistuttelemme ilmoittautumisesta hankekoulutukseen, Nuortenideat.fi-verkostopäivään sekä Nuorten toimittajapäiville.

 

14.09.2017

Valmiita koulutusmateriaaleja

Vuonna 2016 julkaistun Koordinaatit nuorten tieto- ja neuvontatyöhön - Suuntaviivoja ammatilliseen osaamiseen -teoksen artikkeleista on tuotettu koulutusmateriaaleja, jotka ovat vapaasti käytettävissä esittely- ja koulutustarkoituksissa.

 

13.09.2017

Koordinaatti-uutiskirje 14/2017

Uusimmassa uutiskirjeessämme jälleen aimo liuta syksyn tapahtumia meiltä ja muualta. Vinkkinä myös Koordinaatit nuorten tieto- ja neuvontatyöhön - Suuntaviivoja ammatilliseen osaamiseen -teoksen artikkeleista tuotetut koulutusmateriaalit, jotka löytyvät Koordinaatin sivuilta. Käytä vapaasti!

 

Pages