Hoppa till huvudinnehåll

Listing for keyword

Tjänsten Ungdomsliv.fi upphör

Kuvaus

Den riksomfattande informations- och rådgivningstjänsten för unga på nätet Ungdomsliv.fi upphör att gälla i slutet av mars 2023.

De ukrainska fördrivna unga människorna: Att identifiera informationsbehov och förväntningar - En utredningsrapport

Kuvaus

Enligt FN:s flyktingorgan, UNHCR, hade nästan 7,53 miljoner flyktingar från Ukraina registrerats över Europa före utgången av oktober 2022. Bland dem finns många utsatta och sårbara grupper med särskilda skyddsbehov, såsom kvinnor, barn, ensamkommande minderåriga och unga personer. Denna situation...

Användning av Nutitilastot.fi-tjänsten upphör

Kuvaus

Det riksomfattande Nutitilastot.fi-tjänsten, som funnits i bruk för att samla statistik för de ungas informations- och rådgivningsarbete, har nått slutet av sin användningstid. År 2022 registreras uppgifter om ärendehantering normalt. För år 2023 kan man inte mera göra registreringar. Tjänstens...

Stöd unga i en internationell kris – sammanställning för dig som arbetar med unga

Kuvaus

Från listan vi har sammanställt hittar du instruktioner om hur du stödjer barn och unga när du diskuterar en internationell kris.

Varför är det så svårt att hitta den information jag behöver? Tankar om paradoxer, infodemier och informationskompetens

Kuvaus

Unga är ofta mycket skickliga på att hantera tekniska appar och de konsumerar smidigt olika digitala medier. Detta skapar många möjligheter att tillgodose olika informationsbehov, samtidigt som unga är lyhörda för attityder, sociala normer och olika känslomässiga tillstånd, vilket påverkar deras...

Sexualrådgivning som en del av ungdomsinformationen – åsikter och insikter från ungdomsportalen Decibel

Kuvaus

Tessi Backas har jobbat som hälsovårdare och sexualrådgivare på ungdomsportalen Decibel sedan år 2014. I följande artikel berättar hon om skillnaden mellan att som hälsovårdare möta ungdomar ansikte mot ansikte i skolvärlden – och att bemöta deras frågor på nätet via frågetjänsten Våga-Fråga.

Tips på virtuella möten i ungdomsarbetet

Kuvaus

Koordinaatti har sammanställt tips för ungdomsarbetare för att stödja onlinemöten.

Rumstavla för webbsvarande

Denna rumstavla är avsedd som stöd för webbsvarandet på ungdomsinformations- och rådgivningstjänsterna. Rumstavlans avsikt är att ge instruktioner åt den som svarar på webben för att garantera kvaliteten på svaret. Rumstavlan definierar inte tjänstens teknik eller service- löfte, utan dessa bör definieras av instanserna som ansvarar för ungdomsinformations- och rådgivningstjänsterna.

Historia

Ungdomsrådgivningen anses ha börjat redan på 1950-talet i Finland. Då riktade sig rådgivningen främst till unga som flyttade från landet in till staden.

Prenumerera på Ungdomsinformation och rådgivning

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om alla våra tjänster, evenemang, utbildning och projekt.

Prenumerera nyhetsbrev!