Hyppää pääsisältöön

Listaus avainsanalle

Tunnista ja ennaltaehkäise seksuaalista houkuttelua ja seksuaaliväkivaltaa nuorisotyössä

Kuvaus

Lue "Kysy, kohtaa ja kuuntele" -oppaan artikkelista, miten seksuaalisen houkuttelun ja seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisyn voi ottaa suunnitelmalliseksi osaksi nuorisotyötä. Katso myös video aiheesta.

Nuorta vahvistavat turvataidot

Kuvaus

Lue Kysy, kohtaa ja kuuntele -oppaan artikkelit, jotka kertovat, miten nuorisotyöntekijä voi tukea nuoren itsetunnon, identiteetin ja itsearvostuksen kehittymistä sekä edistää hänen tunne- ja turvataitojaan.

Grooming – muuttuva ilmiö

Kuvaus

Lue "Kysy, kohtaa ja kuuntele" -oppaan artikkelit, joissa asiantuntijat kertovat lapsiin ja nuoriin kohdistuvaan seksuaaliseen houkutteluun (grooming) liittyvästä tutkimuksesta, valaisevat ilmiön muuttuvaa luonnetta ja esittelevät aihetta koskevaa lainsäädäntöä. Katso seksuaalista houkuttelua...

Nuoren kohtaaminen ja tukeminen

Kuvaus

Lue "Kysy, kohtaa ja kuuntele" -oppaan artikkeleista, miten nuorisotyöntekijä voi tunnistaa seksuaaliväkivaltaa kokeneen nuoren, ja miten häpeää, pelkoa ja syyllisyyttä nuorelle aiheuttavan aiheen voi ottaa puheeksi. Katso myös aihetta käsittelevä video.

Vahvista nuorten omia rajoja ja käytä oikeita käsitteitä

Kuvaus

Lue "Kysy, kohtaa ja kuuntele" -oppaan artikkeleista, miten nuorisotyöntekijä voi vahvistaa nuorten omia rajoja, ja millaisia käsitteitä lapsiin ja nuoriin kohdistuvaan seksuaaliväkivaltaan liittyy. Katso Koordinaatin YouTube-kanavalta seksuaalisen itsemääräämisoikeuden käsitettä avaava video.

Kysy, kohtaa ja kuuntele – Opas seksuaalisen houkuttelun ja seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisyyn nuorisotyössä

Groomingin tunnistaminen ja ennaltaehkäisy nuorisotyössä -hankkeessa tuotettu opas on suunnattu nuorten parissa työskentelevien työn tueksi.

Kaikki mukana? Yhdenvertaisuussuunnittelun opas nuorisotyöhön

Kaikki mukana? Yhdenvertaisuussuunnittelun opas nuorisotyöhön (2018).

Ohjeita toimivaan nuorten verkkovaikuttamiseen paikallisessa, alueellisessa, valtakunnallisessa ja eurooppalaisessa päätöksenteossa 

Ohjeita toimivaan nuorten verkkovaikuttamiseen paikallisessa, alueellisessa, valtakunnallisessa ja eurooppalaisessa päätöksenteossa 

Tilaa aihepiirin Opas RSS-syöte

Tilaa uutiskirjeitämme

Pysy ajan tasalla kaikkien palveluidemme kuulumisista, tapahtumista, koulutuksista sekä hankkeista.
Välitämme lisäksi tietoa nuorten tieto- ja neuvontatyön ajankohtaisista asioista.

Siirry uutiskirjeisiin!