Koordinaatin visuaalinen ilme uudistuu

Osaamiskeskus Koordinaatin visuaalinen ilme ja viestintämateriaalit uudistuvat. Uusi ilme tulee näkymään eri viestintäkanavissamme tammikuusta alkaen.

Visuaalisen ilmeen kulmakiviä ovat uusi merkki ja logo, uudistunut väripaletti ja fontti. Koordinaatille tunnusomainen vihreä on säilytetty, mutta sitäkin on raikastettu. Vihreän rinnalle on tullut intensiivinen violetti sekä tehosteena harkitusti käytettävä pinkki. Uuden merkin muotokieli rakentuu K-kirjaimesta, vanhan merkin karttapinni-ajatuksesta sekä koordinaatistosta.

Ilme on helposti sovellettavissa erilaisiin medioihin. Saavutettavuus on kulkenut tärkeänä punaisena lankana läpi suunnitteluprosessin. Fontti, värit ja eri materiaalit ovat selkeitä, helposti hahmotettavia ja helppokäyttöisiä.

Uusi ilme kuvastaa Koordinaatin ammattimaisuutta ja roolia nuorisotyön valtakunnallisena ja kansainvälisenä asiantuntijaorganisaationa tuoreella ja raikkaalla tavalla. Halusimme kuitenkin säilyttää jo tunnetun 'Koordinaatin vihreän', sillä se on yksi tavaramerkkimme”, Koordinaatin kehittämispäällikkö Jaana Fedotoff kuvailee.

Uudet vaatteet uudelle statukselle ja strategialle

Uudistuksen taustalla on Koordinaatin strategia vuosille 2018-2022 sekä keskuksen nimeäminen nuorisoalan valtakunnalliseksi osaamiskeskukseksi. ”Uusi ilme tukee rooliamme osaamiskeskuksena ja ilmentää strategiassa määriteltyjä arvojamme, jotka ovat yhteisöllisyys, luotettavuus, avoimuus ja vaikuttavuus”, Fedotoff kertoo.

Koordinaatin aiempi visuaalinen ilme ja logo on suunniteltu vuosikymmenen alussa, joten jo siitäkin syystä on aika uudistua ja tuoda Koordinaatin ulkoasu tähän päivään. Myös Koordinaatti.fi-verkkopalvelu uudistuu kevään aikana ja palvelun ulkoasu toteutetaan uuden ilmeen mukaisesti.

Lisätietoja:

Koordinaatin kehittämispäällikkö Jaana Fedotoff,
etunimi.sukunimi@ouka.fi, 044 703 8215
Suunnittelija Heidi Leppäkari, etunimi.sukunimi@ouka.fi, 044 703 8324