Nuoret ja rahapelaaminen

Rahapelaaminen ei ole lasten leikkiä

Veikkauksen tuotolla mahdollistetaan monia hienoja asioita lasten ja nuorten arjessa, mutta itse rahapelaaminen ei ole lasten juttu. Arpajaislain mukaan rahapelejä ei saa myydä alle 18-vuotiaille. Ikärajalla halutaan suojella nuoria rahapelaamiseen liittyviltä mahdollisilta haitoilta.

Kasvattajana ja vanhempana olet tärkeässä roolissa jakamassa tietoa ja kertomassa nuorille, miksi rahapelaamisessa on ikäraja. Mitä hyötyä rahapeleistä on? Minkä verran on sopivasti pelaamista? Voiko pelaamisesta tulla ongelma? Pelitaito-sivustolta löydät monipuolista ja hyödyllistä tietoa niin digitaalisesta kuin rahapelaamisesta. Sivuilla on tietoa myös peliongelmasta ja sen hoidosta. Pelituki-hankkeen päämääränä oli lisätä lasten ja nuorten ongelmalliseen pelaamiseen tarvittavan tuen ja avun laatua sekä saatavuutta. Hankkeen päätavoitteena oli kehittää yhdessä lasten ja nuorten sekä heitä kohtaavien aikuisten kanssa keinoja riskipelaamisen tunnistamiseen, pelihaittojen ehkäisyyn ja ongelmalliseen pelaamiseen puuttumiseen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on tuottanut monipuolisen oppaan Nuoret pelissä, jossa on tietoa kasvattajille lasten ja nuorten digitaalisesta ja rahapelaamisesta. Tavoitteena on edistää ymmärrystä lasten ja nuorten pelaamisesta ja siihen mahdollisesti liittyvistä ongelmista, helpottaa peliongelman tunnistamista ja siitä puhumista sekä edistää varhaista puuttumista.

Lapsia ja nuoria työssään kohtaavat eri alojen työntekijät, vanhemmat ja muut kasvattajat ovat kiinnostuneita ja osin huolissaan nuorten pelaamisesta. Yllä mainituilta verkkosivuilta löytyy mm. aineistoa, jonka tuella aikuiset voivat tutustua ja tarvittaessa puuttua nuorten pelaamiseen.

Iloa elämään!

Veikkauksen pelien pelaajat ovat omalta osaltaan tuomassa iloa elämään meille kaikille suomalaisille vauvasta vaariin. Veikkaus haluaa edistää vastuullista rahapelaamista kaikin mahdollisin tavoin. Veikkaus on koonnut Pelaa vastuullisesti -sivuille työkaluja pelaamisen hallintaan.

Vuonna 2014 opetus- ja kulttuuriministeriö jakoi veikkausvoittovaroja keskimäärin 10 miljoonaa euroa viikossa liikunnan, taiteen, tieteen ja nuorisotyön kohteille. Katso kuinka ilo kiertää takaisin sinulle ja meille kaikille.