Hyppää pääsisältöön

Grooming-hanke

Groomingin tunnistaminen ja ennaltaehkäisy nuorisotyössä -hankkeessa vahvistettiin nuorisotyöntekijöiden osaamista ennaltaehkäistä lasten ja nuorten houkuttelua seksuaalisiin tarkoituksiin. Hankkeen toimenpiteet toteutettiin 1.5.2019-31.7.2020 välisenä aikana.

Nuorisotyön ammattilaisten osaamista vahvistaminen

Hankkeen keskeisin tavoite oli vahvistaa nuorisotyöntekijöiden tietoja ja taitoja käsitellä seksuaaliväkivaltaan, seksuaaliseen häirintään ja houkutteluun liittyviä asioita nuorten kanssa. Työn tueksi nuorisotyön ammattilaisille toteutettiin toimintamalleja ja tuotettiin tietoa sekä koulutuksia yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa.

Valtakunnallinen Groomingin tunnistaminen ja ennaltaehkäisy nuorisotyössä -hanke rakentui vahvalle verkostomaiselle asiantuntijayhteistyölle organisaatioiden kanssa, joilla on osaamista ja kokemusta lapsiin ja nuoriin kohdistuvasta seksuaaliväkivallasta ja houkuttelusta seksuaalisiin tarkoituksiin. Hankkeen yhteistyökumppaneina toimivat Oulun kaupunki, sivistys- ja kulttuuripalvelut, Nuorten Exit, Helsingin kaupungin nuorisopalvelut, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Rikosuhripäivystys, Loisto setlementti ja Pelastakaa Lapset ry.

Hankkeen yhteistyökumppaneiden lisäksi aluehallintovirastot (AVIt) tukivat hankkeen toteutusta alueellisesti. Tämä mahdollisti sen, että koulutusten kautta saavutettiin laajasti nuorisotyön ammattilaiset ja nuorten parissa toimivat eri puolilta Suomea. 

Tietoa groomingista

Lasten ja nuorten houkuttelu seksuaalisiin tarkoituksiin (grooming), häirintä ja seksuaaliväkivalta ovat aiheita, joista nuorisotyön ammattilaiset ja nuorten parissa toimivat tarvitsevat tietoa sekä osaamisen lisäämistä. Seksuaaliväkivallan ja häirinnän kokemukset ovat nuorilla yleisiä.

Tietoa parhaiten aiheesta löytyy tämän sivun lopussa olevien materiaalien avulla. Kysy, kohtaa ja kuuntele -opas tarjoaa perustietoa seksuaaliväkivallasta ja houkuttelusta seksuaalisiin tarkoituksiin. Materiaalivinkit -julkaisu tarjoaa erityisesti menetelmiä ja tiedonlähteitä, joita aiheesta löytyy.

Ota yhteyttä 

Seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisyyn nuorisotyössä liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä Koordinaatin sähköpostiin: nutikoordinaatio(at)ouka.fi.

Materiaalit 

Koordinaatin Groomingin tunnistaminen ja ennaltaehkäisy nuorisotyössä -hankkeessa tuotettiin materiaaleja nuorisotyön ammattilaisten osaamisen vahvistamiseksi. Tästä alta löydät teemaan liittyvät materiaalit!

 

Tilaa uutiskirjeitämme

Pysy ajan tasalla Koordinaatin kuulumisista, tapahtumista, koulutuksista sekä hankkeista.

Tilaa uutiskirje!