Hyppää pääsisältöön

Kansainvälinen yhteistyö

Koordinaatille kansainvälinen yhteistyö on luonteva osa toimintaa. Kansainvälistä yhteistyötä tehdään esimerkiksi erilaisten projektien, koulutusten ja julkaisujen parissa.

 

ERYICA - European Youth Information and Counselling Agency 

Koordinaatti on nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden eurooppalaisen kattojärjestö ERYICAn jäsen. ERYICA on perustettu vuonna 1986. Sen tehtävä on vahvistaa nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden välistä yhteistyötä Euroopassa. Tavoitteena on kehittää ja tukea tieto- ja neuvontapalveluiden rakenteita ja käytäntöjä sekä samalla lisätä palveluiden tunnettuutta. Kaikki tehtävä työ perustuu nuorten tiedontarpeisiin sekä nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden eurooppalaisiin periaatteisiin. 

www.eryica.org 

 

USE-IT Europe -verkosto 

Koordinaatti liittyi USE-IT Europe -verkoston jäseneksi syksyllä 2012. Koordinaatti edustaa verkostossa nuorten tieto- ja neuvontapalveluita Suomessa. USE-IT -verkoston toimijat tarjoavat nuorille suunnattua, suunniteltua ja kohdennettua matkailutietoa esitteiden, karttojen ja verkkopalveluiden välityksellä. USE-IT -tuotteita suunnittelevat ja toteuttavat aina paikalliset nuoret. Tuotteet ovat ei-kaupallisia, maksuttomia ja ajan tasalla olevia. 

USE-IT Europe -verkoston jäsenyydellä Koordinaatti mahdollistaa USE-IT -tuotteiden julkaisemisen Suomessa. Ensimmäinen USE-IT -kartta julkaistiin Helsingissä syyskesällä 2012. Kartan julkaisemisesta vastasi nuorten ryhmä, joka sai julkaisemiseen tukea Youth in Action -nuorisotoimintaohjelmasta.

www.use-it.travel 

 

DesYIgn-projekti (2019-2021)

Koordinaatti on yksi kumppani DesYIgn-projektissa, joka saa rahoituksensa Erasmus+-ohjelmasta. Projektia koordinoi ERYICA. DesYIgn-projektissa tavoitteena on pohtia miten nuorten tieto- ja neuvontapalveluita voidaan toteuttaa uudella tavalla palvelumuotoilun keinoin ja tuottaa työkaluja sekä innovatiivisia tapoja tavoittaa laajoja joukkoja nuoria. Erityisesti nuoria, joilla on riskinä joutua syrjään. Mahdollistammme uusilla palvelun tuottamisen tavoilla sen, että palvelut ovat saavutettavissa mahdollisimman helposti ja niiden taustalla on tarkoituksenmukaiset suunnitelmat, strategiat sekä rakenteet.

Projekti kumppanit ovat: ERYICA (Luxembourg), Youth Work Ireland (Irlanti), Koordinaatti (Suomi), Agence Nationale pour l'Information des Jeunes (Luxembourg), Dirección General de Juventud y Deportes de Madrid (Espanja), ProMo Cymru (Wales), Aġenzija Żgħażagħ (Malta), Institut Valencià de la Joventut (Espanja) and Åbo Akademi University (Suomi). 

Lisätietoa projektista englanniksi ERYICAn verkkosivulla.

Tilaa uutiskirjeitämme

Pysy ajan tasalla Koordinaatin kuulumisista, tapahtumista, koulutuksista sekä hankkeista.

Tilaa uutiskirje!