Hyppää pääsisältöön
Älypuhelin henkilön kädessä.

Koordinaatti Digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskuksessa

Koordinaatin tavoitteena on vahvistaa nuorisoalan osaamista teemoista, jotka liittyvät digitaalisen median mahdollisuuksiin ja riskeihin nuorten parissa tehtävässä työssä. Lisäämme myös nuorille suunnatun digitaalisen nuorten tieto- ja neuvontatyön tunnettuutta sekä tietoa työmuodosta.

Kannustamme nuorisoalan toimijoita hyödyntämään digitaalisuutta osana nuorten tieto- ja neuvontatyötä. Työmme sisältää myös media- ja informaatiolukutaidon edistämisen osana työmuotoa. Yksi keskeinen tehtävämme on lisätä tietoa siitä, miten nuorisotyössä voidaan ennaltaehkäistä lapsiin ja nuoriin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa ja houkuttelua seksuaalisiin tarkoituksiin.  

Edistämme nuorisoalalla toimivien osaamista ja lisäämme tietoa digitaalisen mediaan liittyvistä teemoista. Tuemme verkossa nuorten parissa työtä tekevien toimijoiden verkostoitumista ja yhteistyöstä koordinoimalla NUSUVEFOn (Nuorille suunnatun verkkotyön foorumi) verkoston toimintaa. Tavoitteena on kannustaa verkoston toimijoita tietotaidon vaihtamiseen ja yhteisten pelisääntöjen luomiseen. Suurin osa verkoston jäsenistä tekee ohjaus- ja neuvontatyötä verkossa. Koulutamme, konsultoimme sekä jaamme tietoa ja materiaalia yllä olevista teemoista.  

Toimimme osana Digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskusta, jonka muodostavat Helsingin kaupungin hallinnoima Verke ja Koordinaatti Oulun kaupungista. 

Lisätietoja Koordinaatin tehtävistä ja toiminnasta osana Digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskusta antaa suunnittelija Merja-Maaria Oinas, merja-maaria.oinas(at)ouka.fi tai p. 044 703 8216 ja tietopalveluohjaaja Marko Pesonen, marko.pesonen(at)ouka.fi tai 044 703 8324.  

Tilaa uutiskirjeitämme

Pysy ajan tasalla Koordinaatin kuulumisista, tapahtumista, koulutuksista sekä hankkeista.

Tilaa uutiskirje!