Hyppää pääsisältöön
Älypuhelin henkilön kädessä.

Koordinaatti Digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskuksessa

Koordinaatin tavoitteena on vahvistaa nuorisoalan osaamista teemoista, jotka liittyvät digitaalisen median mahdollisuuksiin ja riskeihin nuorten parissa tehtävässä työssä. Lisäämme myös nuorille suunnatun digitaalisen nuorten tieto- ja neuvontatyön tunnettuutta sekä tietoa työmuodosta.

Koordinaatti sijoittuu osaamiskeskustehtävissään rakenteellisesti osaksi Oulun kaupungin nuorisopalveluita.

Kannustamme nuorisoalan toimijoita hyödyntämään digitaalisuutta osana nuorten tieto- ja neuvontatyötä. Työmme sisältää myös media- ja informaatiolukutaidon edistämisen osana työmuotoa. Yksi keskeinen tehtävämme on lisätä tietoa siitä, miten nuorisotyössä voidaan ennaltaehkäistä lapsiin ja nuoriin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa ja houkuttelua seksuaalisiin tarkoituksiin.  

Edistämme nuorisoalalla toimivien osaamista ja lisäämme tietoa digitaalisen mediaan liittyvistä teemoista. Tuemme verkossa nuorten parissa työtä tekevien toimijoiden verkostoitumista ja yhteistyöstä koordinoimalla NUSUVEFOn (Nuorille suunnatun verkkotyön foorumi) verkoston toimintaa. Tavoitteena on kannustaa verkoston toimijoita tietotaidon vaihtamiseen ja yhteisten pelisääntöjen luomiseen. Suurin osa verkoston jäsenistä tekee ohjaus- ja neuvontatyötä verkossa. Koulutamme, konsultoimme sekä jaamme tietoa ja materiaalia yllä olevista teemoista.  

Toimimme osana Digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskusta, jonka muodostavat Helsingin kaupungin hallinnoima Verke ja Koordinaatti Oulun kaupungista. 

Nuorisoalan osaamiskeskusten toimikausi päättyy maaliskuun 2024 lopussa. Siten myös Koordinaatin toiminta päättyy 31.3.2024.

Lisätietoja Koordinaatin tehtävistä ja toiminnasta osana Digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskusta antaa suunnittelija Marko Pesonen, marko.pesonen(at)ouka.fi tai 044 703 8324.  

Pysy ajan tasalla Koordinaatin osaamiskeskuskuulumisista

Tilaa uutiskirje!