4 posts / 0 new
Last post
Vieras
Aloitekanavan toiminta

Katselin pitkästä aikaa Laukaan aloitekanavaa ja viimeiset päätökset nuorten ideoihin ja ehdotuksiin oli tehty vuonna 2012. Enkö vain osannut hakea oikein listaa tehdyistä päätöksista, vai ihan totta, eikö siellä reagoida nuorten aloitteisiin?!

Nimimerkkisi: 
Mika
Merja/Koordinaatti

Avatessaan palvelun sen käyttöön ottavat kunnat sitoutuvat vastaamaan nuorten ideoihin, toimittamaan ne eteenpäin ja antamaan vastauksen heidän esittämäänsä kysymyksiin tai parannusehdotuksiin. Nuoren on tärkeä saada vastaus esittämäänsä asiaan ja tieto siitä, miten sitä on käsitelty ja miten se on otettu huomioon.

Valitettavasti osassa kuntia resursseja on viime vuosina huomattavasti vähennetty, jolloin esimerkiksi resurssit palvelun moderointiin ja markkinointiin ovat vähentyneet joissakin kunnissa merkittävästi. Jos esimerkiksi vastausajat viivästyvät tai vastuuhenkilö vaihtuu, tämä tulisi tietysti näkyä palvelun käyttäjille ja saada heille tiedoksi. Aina näin ei kuitenkaan ole.

Kyseessä olevalla kunnalla palvelu on käytössä enää vuoden 2014 loppuun asti, sillä he ovat sen joutuneet irtisanomaan mm. riittämättömien resurssien vuoksi. Vahvistin kyseisestä kunnasta sen, että heillä tullaan vastaamaan avoimina olleisiin ideoihin, jotta nuoret saavat niistä tiedon.

Huomioitava on myös se, ettei palveluun ole välttämättä päivitetty kaikkien kuntien ja kaikkien aloitteiden osalta tietoa etenemisestä, vaikka asia olisikin välitetty eteenpäin. Tämä tietysti olisi tärkeä tehdä, jotta se näkyy kaikille palvelua selaaville ja aiheesta kiinnostuneille.

Tuukka

Testeilen että toimiiko tämä keskustelupalsta ollenkaan.
http://sakylanyhteiskoulu.fi/

Mika Pietilä

Hei. Käytämme tätä keskustelupalstaa lähinnä joissakin koulutuksissa sekä projekteissa. Eli toimii, mutta on harvemmin käytössä.
t. Mika / Koordinaatti

Topic locked