Keskipisteessä

Mitä kuuluu kentälle? Nuorten tieto- ja neuvontapalvelut
ympäri Suomen kertovat.

YADin päihdetieto- ja neuvontatyö festareilla ja alakulttuuritapahtumissa

Festarityö on YAD Youth Against Drugs ry:n vanhimpia työmuotoja. YADin nuoret ovat tehneet ehkäisevää huumetyötä festareilla perustamisvuodesta 1988 lähtien. Kohtaamisten tavoitteena on herättää keskustelua ja vahvistaa itsenäistä ajattelua huumeisiin liittyen. Samalla yadilaiset toimivat esimerkkeinä päihteettömästä tavasta nauttia festaritunnelmasta.

YADin festarityön konseptiin kuuluu infoteltta, huumeaiheista materiaalia jaettavaksi, sekä rento joukko asialle omistautuneita nuoria, jotka ovat valmistautuneet keskustelemaan huumekysymyksistä. YADin teltalla voi vastata ”Huumetesti”-nimiseen keskustelunavaukseen, josta saa valita palkinnoksi tikkarin, kortsun tai korvatulpat. Tänä vuonna teltalla sai pyöräyttää myös (epä)onnenpyörää, joka sekin toimii ajatusten ja keskustelun herättelijänä. YAD tunnetaan myös asennemateriaaleista: kesän viileimmät vesitatskat ja tarttuvimmat tarrat löytyvät YADin teltalta.

Tämän kesän festarikiertue on saatu päätökseen, ja kesän 2018 festarikuulumisia voit lukea Streittinä festareilla – Nuorten päihdetieto- ja neuvontatyö festareilla ja alakulttuuritapahtumissa -hankkeen nuorten vapaaehtoisten kirjoittamasta festariblogista.

Lisäksi yadilaisten tekemiä some-päivityksiä festarireissuilta näet YAD:n instagramista nickillä @yad_ry

Jenni Suhonen
YAD Youth Against Drugs ry    
Ohjaaja