Blogi

Koordinaatin henkilökunta on paitsi liikkuvaista, myös pohtivaista sorttia. Vapaata ajatusten jakamista ja keskustelun herättämistä varten kirjoitamme viikoittain julkaistavaa blogia. Blogissa pohdimme omaa työtämme ja työrooliamme sekä avaamme hieman, millaisista asioista ja työtehtävistä arkemme koostuu. Kommenttikentässä on aina tilaa huomioille ja kysymyksille, joten osallistu rohkeasti!

Blogin kirjoittajat

Hohoi, merimerkit näkyvissä!

Kaksi viikkoa töitä loman jälkeen takana ja ulappa on auki kohti tulevia kuukausia. Jotkut teistä ovat osallistuneet kevään, kesän ja nyt alkavan syksyn aikana Koordinaatin strategian työstämiseen. Kiitos siitä teille! Olemme hankkineet avuksemme palvelumuotoilun asiantuntijoita työstämään aihetta yhdessä meidän ja sidosryhmiemme kanssa. Strategiatyöskentely on aikatauluttanut kalentereitamme ja samalla myös ehkä hieman paineistanut tekemistämme. Teemmekö oikeita asioita, oikeaan aikaan järkevällä tavalla ja tarkoituksenmukaisten yhteistyökumppanien kanssa?

Uskon, että vaikka olemme kovin työmme ytimessä ja ajan tasalla tehtävistämme, ei suunnan tarkistaminen ole huonompi juttu. Resurssimme ovat kohtuulliset ja olemme pystyneet toteuttamaan vaikuttavia ja pitkälle kantavia asioita. Ei kuitenkaan yksin, vaan yhdessä kuntien, järjestöjen ja nuorten kanssa. Tehtäviä ja vastuita on paljon, joten on hyvä pysähtyä tarkastelemaan missä mennään. Raikkaat tuulet puhaltakoot!

Koordinaatin tehtävän mielenkiintoisuutta lisää se, että emme kehitä ja edistä ainoastaan nuorten tieto- ja neuvontatyötä vaan vastuullemme kuuluu myös nuorten verkkovaikuttamisen edistäminen. Aiemmin Aloitekanava.fi–palvelu kuului palvelutarjontaamme, nyt Nuortenideat.fi. Molemmat palvelut ovat olleet aikansa edelläkävijöitä, joita on benchmarkattu myös Suomen rajojen ulkopuolella. Nuortenideat.fi-palvelun verkostopäivä järjestetään lokakuussa Helsingissä.

Nuorten toimitusten työskentely on aina ollut sydämiämme lähellä. Useimmat niistä toimivat yhteistyössä tai osana nuorten tieto- ja neuvontapalveluita. Tuemme nuorten toimittajien työtä ja erityisesti verkostoitumista jokavuotisilla toimitusten kokoontumisajoilla. Tapaamisten sisältö toteutetaan nuorten ehdoilla ja toiveiden mukaisesti. Tänä vuonna tavataan Seinäjoella marraskuussa.

Turkuun seilataan lokakuun alussa MOODI17-kehittämispäiville (5.-6.10.) teemalla yhdenvertaisuus. Sitä ennen ehdimme toteuttaa muun muassa nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden määrittelytyöryhmän kokoontumisen ja aluekoordinoinnin visiointityöpajan. Suotuisat tuulet puhaltavat monella tapaa ja kulkua helpottaa suunnittelijamme Merja-Maaria Oinaan paluun miehistöön syyskuun alussa.

Lokikirjaan muistiin merkitsi

Jaana