Blogi

Koordinaatin henkilökunta on paitsi liikkuvaista, myös pohtivaista sorttia. Vapaata ajatusten jakamista ja keskustelun herättämistä varten kirjoitamme viikoittain julkaistavaa blogia. Blogissa pohdimme omaa työtämme ja työrooliamme sekä avaamme hieman, millaisista asioista ja työtehtävistä arkemme koostuu. Kommenttikentässä on aina tilaa huomioille ja kysymyksille, joten osallistu rohkeasti!

Blogin kirjoittajat

Seize the day – tartu hetkeen! 

Olen Marja-Leena Klint ja aloitin työharjoitteluni Koordinaatissa lokakuussa. Opiskelen yhteisöpedagogiksi Humanistisessa ammattikorkeakoulussa, Jyväskylässä.   
 
Koordinaattiin päädyin uteliaisuudesta – tuntui eksoottiselta, että Oulussa tosiaankin toimii valtakunnallinen nuorten tieto- ja neuvontatyön asiantuntijaorganisaatio! Pakkasin kimpsuni, kampsuni, koirani ja kaksi vanhuskissaani ja muutin Ouluun. Pääsin harjoitteluun ja loput opinnoistani voin suorittaa kätevästi etäopintoina täältä pohjoisesta käsin.  
 
Työharjoitteluuni liittyvät tehtäväni ovat aika selkeät: olen täällä oppimassa digitaalisen nuorisotyön käytännöistä Nuortenelämä.fi-palvelussa sekä tutustumassa Koordinaatin monipuoliseen toimintaan.    
 
Olen saanut vastata nuorten kysymyksiin Nuortenelämä.fi-chatissa sekä Kysyttävää-palstalla. Lisäksi minulla on ollut mahdollisuus verkostoitua muiden nuorisoalan toimijoiden kanssa. Olen muun muassa käynyt Tyttöjen talolla sekä nuorten tieto- ja neuvontakeskus Napissa Byströmin talolla. Kävinpä myös erittäin kiinnostavassa Väkivaltainen radikalisoituminen ja ääriajattelu -koulutuksessa, jonka aluehallintovirasto ja Pelastakaa Lapset ry järjestivät.  
 
Odotan harjoittelultani sitä, että opin lisää nuorten tieto- ja neuvontatyön perusteista ja työmuodon ammattimaisuudesta.  Olen kiinnostunut digitaalisen nuorisotyön mahdollisuuksista ja työotteen kehittämisestä. Nuorisotyöntekijän tulee olla tiukasti digitaalisen kehityksen kelkan kyydissä ja parhaimmillaan jopa pystyä haistamaan tulevia trendejä. Pitää ymmärtää nuorten kiinnostuksen kohteita ja olla heidän kanssaan “samalla viivalla”.  
 
Henkilökohtaisesti olen todella kiinnostunut kaikista nörttijutuista: olen mukana Jyväskylän Science Fiction Seura 42 -yhdistyksen toiminnassa ja tykkään monenlaisesta pelaamisesta. Nuorten sosiaalinen vahvistaminen on huipputärkeää, ja konkreettisesti pääsen sitä tekemään esimerkiksi erilaisissa tapahtumissa osallistujana ja järjestäjänä.  
 
Päiväni työharjoittelussa kuluvat aikamoista vauhtia. Pyrin täällä ollessani kasvamaan taas hitusen verran paremmaksi yhteisöpedagogiksi.    
  
Toivotan iloa juuri sinun päivääsi!    
Terveisin
Marja-Leena