Blogi

Koordinaatin henkilökunta on paitsi liikkuvaista, myös pohtivaista sorttia. Vapaata ajatusten jakamista ja keskustelun herättämistä varten kirjoitamme viikoittain julkaistavaa blogia. Blogissa pohdimme omaa työtämme ja työrooliamme sekä avaamme hieman, millaisista asioista ja työtehtävistä arkemme koostuu. Kommenttikentässä on aina tilaa huomioille ja kysymyksille, joten osallistu rohkeasti!

Blogin kirjoittajat

Heinäkuun helteet ja pari linkkivinkkiä

Heinäkuun lomakausi on parhaimmillaan. Toimistolla ja sähköpostissa on hiljaista ja työtehtäviin on mahdollista paneutua rauhassa, ajan kanssa. Nautinnollisen haahuilun ja ikkunasta tuijottelun lisäksi on mukava tehdä sellaisia töitä, jotka yleensä työnteon kiireessä jäävät jalkoihin. Normaalissa työrytmissä on harvoin aikaa paneutua tarkemmin nettiartikkeleihin ja juttuihin, jotka jollakin tapaa liittyvät työhön, mutta eivät kuitenkaan niin kiinteästi, että niihin olisi siinä yhteydessä mahdollista syventyä. Tietysti nyt on myös aikaa lukea tekstejä, jotka liittyvät kiinteästi omaan työhön.

Pari mielenkiintoista nettilöytöä ensimmäisten lomanjälkeisten työpäivien aikana:

Kesän kynnyksellä Etelä-Suomen aluehallintovirasto julkaisi sivuston saavutettavuusvaatimuksista. Kyseinen AVI vastaa Suomessa digipalvelulain saavutettavuusvaatimusten noudattamisen valvonnasta ja antaa neuvontaa ja ohjeita saavutettavuudesta. Saavutettavuus-sivusto tarjoaa kattavasti ja selkeästi tietoa mm. lainsäädännöstä, terminologiasta ja oikeuksista sekä linkkejä ja ohjeita tutustuttavaksi aiheeseen tarkemmin.

Euroopan Unionin neuvoston julkaisema EU-sanasto. Sanasto on laadittu apuvälineeksi niille, jotka ovat tekemisissä EU-tekstien kanssa ja pähkäilevät välillä erilaisten käännösten ja termien kanssa.

Erityisesti saavutettavuusasia näkyy konkreettisesti Koordinaatin työssä. Esimerkiksi Koordinaatin uuden verkkopalvelun suunnittelussa on huomioitu ja huomioidaan saavutettavuuteen liittyvät vaatimukset ja viime vuoden toimintakertomuskin laadittiin saavutettavaan muotoon. ES-AVIn ylläpitämälle sivustolle on varmasti käyttöä Koordinaatin työssä. Aktiivisena toimijana eurooppalaisissa nuorisotyön verkostoissa myös eurooppalaiselle ja EU-sanastolle on varmasti tarvetta. Erilaisia eurooppalaisia asiakirjoja, dokumentteja ja raportteja julkaistaan tasaiseen tahtiin ja on tärkeää, että asioista puhuttaessa ja niistä viestittäessä käytetään oikeita termejä. Sopivan käännöksen miettiminen aiheuttaa joskus päänvaivaa - käänsipä sitten englannista suomeksi tai suomesta englanniksi.

Toivottavasti näistä nettilöydöistä on apua myös teille lukijoille. Samalla toivotan teille rentoa ja rauhallista työnteon vaihetta!