Kesäkuu 2018

Blogi

Koordinaatin henkilökunta on paitsi liikkuvaista, myös pohtivaista sorttia. Vapaata ajatusten jakamista ja keskustelun herättämistä varten kirjoitamme viikoittain julkaistavaa blogia. Blogissa pohdimme omaa työtämme ja työrooliamme sekä avaamme hieman, millaisista asioista ja työtehtävistä arkemme koostuu. Kommenttikentässä on aina tilaa huomioille ja kysymyksille, joten osallistu rohkeasti!

Blogin kirjoittajat

27.06.2018 14:28

Back to basics

Koordinaatin yksi tehtävistä on kehittää nuorten tieto- ja neuvontatyötä, lisätä ymmärrystä työmuodosta ja edistää palveluiden saatavuutta. Tätä työtä tehdään pääasiassa Suomessa, mutta aina välillä matka käy myös ulkomaille näissä samoissa tehtävissä.

Juhannusviikolla järjestettiin kansallinen nuorten tieto- ja neuvontatyön seminaari Vinnytsiassa, Ukrainassa. Seminaarin järjestivät yhteistyössä Euroopan neuvosto, ERYICA sekä nuorisoasioista ja -työstä vastaava ministeriö Ukrainasta. Koordinaatti osallistui kutsuttuna seminaariin.

08.06.2018 14:28

Nuorten medialukutaidon edistäminen

Useissa eurooppalaisissa nuorisoalan verkostoissa keskustellaan siitä, kuinka nuorisotiedotustoimijoiden tulisi ottaa vahvempaa roolia nuorten media- ja informaatiolukutaidon edistämisessä. Keskustelu muun muassa ERYICAn (European Youth Information and Counselling Agency) , EYCAn (European Youth Card Association) ja Eurodeskin kanssa aloitettiin vuonna 2016 hyvissä yhteistyöllisissä merkeissä.

01.06.2018 08:22

Uutta verta ja vauhtia viestintään

Koordinaatin kevään suunnittelupäiviä vietettiin tällä viikolla kokonaisen kolmen päivän verran. Intensiivisten päivien aikana käytiin läpi kesän ja syksyn työtilannetta sekä rukattiin kalenterit ajan tasalle. Yhtenä isompana kokonaisuutena käsiteltiin Koordinaatin viestintäsuunnitelmaa, jonka tekeminen on ollut omalla työpöydälläni kevään aikana. Tavoitteena on tehdä konkreettinen suunnitelma, joka toimii työkaluna meille kaikille arjen työssä.