Maaliskuu 2018

Blogi

Koordinaatin henkilökunta on paitsi liikkuvaista, myös pohtivaista sorttia. Vapaata ajatusten jakamista ja keskustelun herättämistä varten kirjoitamme viikoittain julkaistavaa blogia. Blogissa pohdimme omaa työtämme ja työrooliamme sekä avaamme hieman, millaisista asioista ja työtehtävistä arkemme koostuu. Kommenttikentässä on aina tilaa huomioille ja kysymyksille, joten osallistu rohkeasti!

Blogin kirjoittajat

29.03.2018 11:29

Kuinka voit?

Uskoisin, että useimmat meistä tietävät miltä tuntuu, kun deadlinet paukkuvat ja työtä on yli äyräiden. Minä ainakin tiedän. Juuri kun ajattelen, että kohta helpottaa, tulee toinen aalto. Aina ei onneksi tarvitse uida vastavirtaan, mutta aallokkoa on kyllä välillä enemmän kuin laki sallii!

22.03.2018 14:22

Uusi osaamiskeskus, uutta otetta viestintään

Koordinaatin valinta valtakunnalliseksi osaamiskeskukseksi tarkoittaa monta uutta asiaa myös viestinnän kannalta. Jo pelkästään nimen kohdalla teimme statuksen muuttumisen myötä päivityksen. Olemme nuorten tieto- ja neuvontatyön osaamiskeskus, mutta virallisena nimenä toimii jatkossa tuttu ja ytimekäs Koordinaatti.

16.03.2018 08:49

Yhteisellä asialla – Nusuvefon tietosuojatyöryhmän kuulumisia

Tietosuoja-asetus, GDPR. Harva on voinut siltä välttyä! Kysymyksiä ja avoimia asioita tuntuu olevan enemmän kuin vastauksia. Näin myös nuorisotyön kentällä. Onneksi samojen kysymysten parissa painii useampia toimijoita ja voimme tehdä myös tässä asiassa yhteistyötä.

13.03.2018 15:03

Ulos kuplasta, osa II

Mika pohti edellisessä blogikirjoituksessaan kansainvälistä työskentelyä ja sen roolia oppimisen, osaamisen kehittämisen ja osaamisen jakamisen tukena. Jaan Mikan ajatukset täysin, sillä kansainvälinen työskentely opettaa valtavasti ja tuo uusia näkökulmia niin omaan työskentelyyn kuin muillekin jaettavaksi. Jatkan siis samasta aiheesta.

05.03.2018 23:12

Ulos omasta kuplasta - kannattava panostus

Osallistuin viime viikolla ERYICAn (European Youth Information and Counselling Agency) järjestämään asiantuntijatapaamiseen. Aiheena olivat ERYICAn koulutuskonseptit, erityisesti niiden kehittäminen vastaamaan paremmin nuorten tieto- ja neuvontatyötä tekevien nuorisotyön ammattilaisten tarpeita. Haastava, mutta todella antoisa ja tuloksekas kaksi työpäivää. Kyseinen kaksi päiväinen tapaaminen oli toki lähtölaukaus pidempiaikaiselle kehitystyölle. Tulokset ovat konkreettisesti nähtävissä seuraavien vuosien aikana.