Helmikuu 2018

Blogi

Koordinaatin henkilökunta on paitsi liikkuvaista, myös pohtivaista sorttia. Vapaata ajatusten jakamista ja keskustelun herättämistä varten kirjoitamme viikoittain julkaistavaa blogia. Blogissa pohdimme omaa työtämme ja työrooliamme sekä avaamme hieman, millaisista asioista ja työtehtävistä arkemme koostuu. Kommenttikentässä on aina tilaa huomioille ja kysymyksille, joten osallistu rohkeasti!

Blogin kirjoittajat

23.02.2018 13:12

13 kysymystä nuorisotiedotuksen etiikasta

Vastikään edesmennyt kollega ja yksi keskeisistä eurooppalaisen nuorten tieto- ja neuvontatyön kattojärjestö ERYICAn perustajajäsenistä, belgialainen Jo Labens (1943 – 2018), teki 1990-luvulla 13 kysymyksen listan nuorisotiedotuksen etiikasta. Listan, joka on kautta vuosien auttanut nuorten tieto- ja neuvontatyöntekijöitä pohtimaan eettisiä näkökulmia nuorten tieto- ja neuvontapalveluihin ja omaan työotteeseensa.

13.02.2018 11:21

Mitkä media- ja digitaidot?

Viime viikolla vietettiin valtakunnallista Mediataitoviikkoa, jossa myös Koordinaatti oli mukana. Järjestimme nuorille videotypajan Stop someviha! -aiheesta ja haastoimme myös muut mukaan pohtimaan aihetta. Lisäksi osallistuin digitaalista nuorisotyötä käsittelevään seminaarin, joten verkkopalvelut, nuorten osallistaminen, sosiaalinen media ja digitaalinen nuorisotyö olivat vahvasti työviikon agendalla.

06.02.2018 12:53

Positiivisia muistijälkiä Educassa

Terveiset tammikuun loppupuolella järjestetystä, Suomen johtavasta opetus- ja kasvatusalan tapahtumasta, Educa-messuilta! Koordinaatti oli tällä kertaa esittelemässä nuortenideat.fi –verkkovaikuttamispalvelua kolmen hengen voimin. Educa teki tänä vuonna uuden kävijäennätyksen, lähes 17 900 kävijää. Vilinää ja kiinnostusta riitti niin ammattilaisten kuin muidenkin vierailijoiden osalta myös nuortenideat.fi -osastolla.