Lokakuu 2017

Blogi

Koordinaatin henkilökunta on paitsi liikkuvaista, myös pohtivaista sorttia. Vapaata ajatusten jakamista ja keskustelun herättämistä varten kirjoitamme viikoittain julkaistavaa blogia. Blogissa pohdimme omaa työtämme ja työrooliamme sekä avaamme hieman, millaisista asioista ja työtehtävistä arkemme koostuu. Kommenttikentässä on aina tilaa huomioille ja kysymyksille, joten osallistu rohkeasti!

Blogin kirjoittajat

26.10.2017 09:52

Selkeäkielisyydellä alkuun

Aloitin työni nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus Koordinaatissa muutama viikko sitten. Olen heti alkuun saanut tutustua moniin nuorisotyön kentän mielenkiintoisiin ihmisiin, hankkeisiin ja ajankohtaisiin keskustelunaiheisiin niin erilaisissa tapahtumissa kuin toimistolla lähimmän työyhteisöni kanssa. Ensimmäisessä Koordinaatin blogikirjoituksessani pureudun useammassakin yhteydessä esiin tulleeseen aiheeseen: selkeäkielisyyteen. Aihe on noussut esiin niin puheenvuoroissa, keskusteluissa kuin varsinaisessa toiminnassakin – on vaikeaa osallistua toimintaan, jos ei ymmärrä, mitä pitäisi tehdä.

23.10.2017 23:16

Proaktiivinen minä

Osallistuin noin viikko sitten ammattiliittoni järjestämään koulutukseen Proaktiivinen minä - kestävän kehityksen työelämä. Iso joukko eri alojen korkeakoulutettuja perehtyi reilun kolmen tunnin aikana proaktiivisuuteen, pohjaten omiin työuran kokemuksiin ja toiveisiin.

12.10.2017 14:42

Edistävätkö digitalisoituvat palvelut yhdenvertaisuutta?

Hallituksen yhtenä kärkihankkeena on palveluiden digitalisointi, jonka tavoitteena on rakentaa julkiset palvelut käyttäjälähtöisiksi ensisijaisesti digitaalisia toimintatapoja uudistamalla. Tämä tavoite on yksi viranomaisten palveluiden kehittämistä ohjaava tekijä tällä hetkellä ja myös tulevaisuudessa. Osa digitalisoituvista palveluista yhdenvertaistaa viranomaispalveluita käyttävien tilannetta, mutta osan kohdalla se tulee jopa syventämään juopaa verrattuna muihin palveluita käyttäviin.