Syyskuu 2017

Blogi

Koordinaatin henkilökunta on paitsi liikkuvaista, myös pohtivaista sorttia. Vapaata ajatusten jakamista ja keskustelun herättämistä varten kirjoitamme viikoittain julkaistavaa blogia. Blogissa pohdimme omaa työtämme ja työrooliamme sekä avaamme hieman, millaisista asioista ja työtehtävistä arkemme koostuu. Kommenttikentässä on aina tilaa huomioille ja kysymyksille, joten osallistu rohkeasti!

Blogin kirjoittajat

21.09.2017 16:05

Mitä on nuorten tieto- ja neuvontatyö?

Viime viikolla käynnistyi nuorten tieto- ja neuvontatyöhön liittyvä määrittelytyöskentely Helsingissä. Ensimmäisessä kokoontumisessa oli mukana 13 henkilöä eri puolelta Suomea. Osallistujissa oli sekä työmuodon vasta-alkajia kuin konkareita, monenlaisista organisaatioista.
 
Moni varmaan miettii, miksi nuorten tieto- ja neuvontatyötä pitää määritellä. Määrittelyä nuorten tieto- ja neuvontatyössä on tehty paljon ja vuosikymmenien ajan, niin Suomessa kuin Euroopassakin. Nyt on kuitenkin jälleen otollinen aika tarkistaa määrittelyjä toimintaympäristön muuttuessa.

15.09.2017 08:14

Strategiaa vai tragediaa?

Strategia (kreik. στρατός ’sotaväki’) tarkoittaa suunnitelmaa, jolla pyritään saavuttamaan tavoiteltu päämäärä. Strategian päämääränä kilpailumarkkinoilla on saavuttaa kilpailuetua suhteessa kilpailijoihin. Strategia liittyy erityisesti organisaatioiden johtamiseen: hyvä strategia on tärkeä esimerkiksi sodankäynnissä ja liikkeenjohdossa. (https://fi.wikipedia.org/wiki/Strategia).

07.09.2017 15:03

Tapahtumajärjestäjän pikaopas

Kuten jo aiemmissa syksyn blogikirjoituksissa on todettu, edessä on todellinen tapahtumien syksy. Eikä tämä ole mitenkään tavatonta meille, koulutusten ja seminaarien järjestäminen on yksi ydintehtävämme. Olemme usein saaneet kiitosta (Suomessa ja muualla Euroopassa) siitä, että järjestämme onnistuneita ja toimivia tapahtumia, joten tässä muutamia vinkkejä jakoon.

Aloita valmistelut ajoissa. Mitä aikaisemmin, sitä parempi. Esimerkiksi MOODI-kehittämispäivien valmistelut aloitetaan aina melko pian edellisen tapahtuman jälkeen. Eli lähes vuotta aikaisemmin.