Maaliskuu 2017

Blogi

Koordinaatin henkilökunta on paitsi liikkuvaista, myös pohtivaista sorttia. Vapaata ajatusten jakamista ja keskustelun herättämistä varten kirjoitamme viikoittain julkaistavaa blogia. Blogissa pohdimme omaa työtämme ja työrooliamme sekä avaamme hieman, millaisista asioista ja työtehtävistä arkemme koostuu. Kommenttikentässä on aina tilaa huomioille ja kysymyksille, joten osallistu rohkeasti!

Blogin kirjoittajat

22.03.2017 09:50

Lasten ja nuorten hyvinvointierojen tasaaminen

Osallistuin Nuoret ja tulevaisuus satavuotiaassa Suomessa -seminaariin. Päivän aikana kuultiin monia hienoja näkökulmia, mutta tartun tässä blogitekstissä niistä yhteen, joka on erityisen ajankohtainen ja tärkeä. Miten nuorten hyvinvointieroja voidaan tasata?

17.03.2017 09:50

Vertaistoiminta nuorten tieto- ja neuvontatyössä

Viime vuosina yhä useampi nuorten tieto- ja neuvontapalvelu on lisännyt nuorten vertaistoimintaa. Samalla on pohdittu millä tavoin, missä muodossa ja millä keinoin toimintaa tarjotaan. Paljon on myös puhututtanut nuorten innostaminen ja heidän sitouttamisensa toimintaan. Vertaistoiminnasta ei juuri ole ollut täsmäkoulutusta tai -tietoa saatavilla.

13.03.2017 15:08

Tee joka päivä jotain uutta

Innostuin pari vuotta sitten henkilökohtaisessa elämässäni filosofiasta, jonka mukaan joka päivä tulisi tehdä jotain uutta. Jotain, mitä ei ole tehnyt koskaan aikaisemmin. En tiedä olinko kuullut ajatuksesta jostain vai keksinkö sen itse. Elin tuolloin suuren elämänmuutoksen keskellä, joten ajatus sopi siihen hetkeen täydellisesti.