Maaliskuu 2016

Blogi

Koordinaatin henkilökunta on paitsi liikkuvaista, myös pohtivaista sorttia. Vapaata ajatusten jakamista ja keskustelun herättämistä varten kirjoitamme viikoittain julkaistavaa blogia. Blogissa pohdimme omaa työtämme ja työrooliamme sekä avaamme hieman, millaisista asioista ja työtehtävistä arkemme koostuu. Kommenttikentässä on aina tilaa huomioille ja kysymyksille, joten osallistu rohkeasti!

Blogin kirjoittajat

21.03.2016 15:10

Ohjaamo-päivien herättämiä mietteitä

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen nosti esiin Ohjaamo-päivien puheenvuorossaan 16.3. Vantaalla viimeisimmän nuorisobarometrin keskeisiä huomioita nuorten arjesta. Harrastuksen merkitys nuoren hyvälle arjelle ja mielekkäälle elämälle on tärkeää, jotta nuori voi vahvistaa omia kykyjään, tulla osaksi ryhmiä ja yhteisöjä sekä peilata itseään suhteessa muihin. Vaikka 87 %:lla nuorisobarometrin kohderyhmän nuorista on jokin harrastus, tulee katse kääntää erityisesti niihin nuoriin, joilla sellaista ei ole.

01.03.2016 12:26

#puhurahasta

Haastava taloustilanne, työttömyys ja lapsiperheisiin kohdistuvat säästötoimenpiteet puhututtavat monia perheitä. Rahasta on hyvä puhua, eikä aiheen tarvitse olla tabu. Keskustelussa on silti hyvä muistaa, ettei nuorta tulisi stressata raha-asioilla. Keskustelun rahan ympärillä ei tarvitse aina olla huolen sävyttämää. On hyvä oppia huomaamaan ja arvostamaan niitä asioita, joita rahalla saadaan tai on jo saatu. Ja sitä tuskin voi liikaa korostaa, että elämässä on paljon sellaisiakin nautintoja, joilla on vähän tai ei mitään tekemistä rahan kanssa.