Toukokuu 2015

Blogi

Koordinaatin henkilökunta on paitsi liikkuvaista, myös pohtivaista sorttia. Vapaata ajatusten jakamista ja keskustelun herättämistä varten kirjoitamme viikoittain julkaistavaa blogia. Blogissa pohdimme omaa työtämme ja työrooliamme sekä avaamme hieman, millaisista asioista ja työtehtävistä arkemme koostuu. Kommenttikentässä on aina tilaa huomioille ja kysymyksille, joten osallistu rohkeasti!

Blogin kirjoittajat

25.05.2015 14:52

Sano se selkokielellä

Osallistuin viime viikolla paljon ajatuksia herättäneeseen selkokielen koulutukseen. Koulutuksessa keskityttiin pääasiassa puhuttuun selkokieleen, mutta samat lainalaisuudet ovat toki sovellettavissa myös kirjoitettuun sisältöön. Selkokielisyys voi tuntua ajatuksena helpolta, mutta onkin kaikkea muuta.

13.05.2015 08:11

Täysi kymppi täyteen

Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus Koordinaatti perustettiin vuonna 2006 Ouluun silloisen opetusministeriön toimeksiannosta. Oulun kaupunki otti tehtävän mielellään vastaan. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 10 vuotta keskuksen toiminnan aloittamisesta.

12.05.2015 11:17

Mistä on tärkeä kysyä nuorten mielipide?

Tämän vuoden alussa julkaistu Nuortenideat.fi-palvelu on yksi väline, jota hyödyntämällä voi kysyä nuorten mielipiteitä. Sen voivat ottaa käyttöönsä esimerkiksi kunnat, koulut, järjestöt, nuorten vaikuttajaryhmät, nuorisovaltuustot, seurakunnat, urheiluseurat tai ministeriöt. Tällä hetkellä palvelussa on mukana hieman yli 40 organisaatiota, jotka näin ollen mahdollistavat nuorten ideoinnin heidän toimintaansa liittyen.

08.05.2015 15:09

Jimmy tässä, hei!

Tällä viikolla minusta tuli virallisesti Jimmy – nuorille suunnatun tiedon välittäjä, kun koulutuksen toinen lähipäivä Rovaniemellä päättyi.

Jimmy-koulutukset on tarkoitettu nuoriso-ohjaajille ja nuorisotyöntekijöille, jotka eivät pääsääntöisesti tee nuorten tieto- ja neuvontatyötä. Koulutuksen aikana osallistujat perehtyvät nuorten tieto- ja neuvontatyöhön, ja siihen mitä työmuoto on arjen nuorisotyössä esimerkiksi nuorisotalolla.