Tammikuu 2015

Blogi

Koordinaatin henkilökunta on paitsi liikkuvaista, myös pohtivaista sorttia. Vapaata ajatusten jakamista ja keskustelun herättämistä varten kirjoitamme viikoittain julkaistavaa blogia. Blogissa pohdimme omaa työtämme ja työrooliamme sekä avaamme hieman, millaisista asioista ja työtehtävistä arkemme koostuu. Kommenttikentässä on aina tilaa huomioille ja kysymyksille, joten osallistu rohkeasti!

Blogin kirjoittajat

30.01.2015 11:13

Lähipalvelut ja niiden saatavuus sekä saavutettavuus

Lähipalvelut, mitä ne ylipäätään ovat? Asia jäi pohdituttamaan vierailtuani Ivalon lukiossa 22. tammikuuta Elämän Road Show - Koulutus- ja nuorten palvelut -tapahtumassa, jossa palveluiden tuottajat ja nuoret keskustelivat siitä, millaisia lähipalveluita pohjoisen nuorille on tulevaisuudessa mahdollisuus ylipäätään saada.

23.01.2015 16:30

Uusi vuosi, uusi nuorten palvelu

Koordinaatti on ollut tiivisti mukana kehittämässä uutta vaikuttamispalvelua, joka lanseerataan laajemmin maaliskuusta 2015 lähtien. Nyt olemme jo siinä vaiheessa, että näemme konkreettisesti kehittämistyömme tuloksia verkkopalvelun muodossa, mikä on hienoa! Nuortenideat.fi (Ungasidéer.fi) on nyt julkaistu, joten pilotointi ja testausvaihe pääsee käynnistymään.

16.01.2015 14:28

Hidasta luettavaa


Verkkosivujen vilinä saa ajoittain kaipaamaan nenän eteen tekstiä, joka päivittyy ainoastaan sivua kääntämällä. Viime vuosina on saavuttanut suosiota Hidasta elämää –aate, jossa pyritään jarruttamaan oravanpyörää ja olemaa enemmän läsnä hetkessä. Tähän elämäntyyliin sopii hyvin myös hidas lukeminen. Välillä on hyvä keskittyä kirjaan rauhassa ja lukea sitä hitaasti sanoja makustellen. Se on mukavaa vaihtelua siihen nopeaan silmäilyyn, jolla verkkosivujen tietosisältöjä pyritään ottamaan haltuun.