Marraskuu 2014

Blogi

Koordinaatin henkilökunta on paitsi liikkuvaista, myös pohtivaista sorttia. Vapaata ajatusten jakamista ja keskustelun herättämistä varten kirjoitamme viikoittain julkaistavaa blogia. Blogissa pohdimme omaa työtämme ja työrooliamme sekä avaamme hieman, millaisista asioista ja työtehtävistä arkemme koostuu. Kommenttikentässä on aina tilaa huomioille ja kysymyksille, joten osallistu rohkeasti!

Blogin kirjoittajat

28.11.2014 15:23

Ensiaskelia tieto- ja neuvontatyöhön

Rautalammilla järjestettiin alkuviikosta viisipäiväiseen YIntro-koulutuksen ensimmäinen jakso. Koulutus on viralliselta nimeltään " YIntro - ensiaskeleet nuorten tieto- ja neuvontatyöhön" ja se on yksi kattojärjestömme Eryican tarjoamista koulutuspaketeista. Saimme viime kesäkuussa ilon kouluttaa Suomeen uusia YIntro-kouluttajia ja heistä kolme vetivät nyt ensimmäistä kertaa kyseisen koulutuksen Koordinaatin tuella. Kyseinen koulutus oli suunnattu Savon alueen työntekijöille.

19.11.2014 14:01

Nuorten mediatoimitusten tapaaminen Oulussa

Viime viikon perjantaina Ouluun saapui Koordinaatin kutsumana nuoria toimittajia Torniosta, Jyväskylästä ja Hyvinkäältä. Viikonlopun ajan kestävä tapahtuma antoi osallistujille mahdollisuuden tutustua muihin mediaa tekeviin nuoriin sekä heidän ohjaajiinsa. Ensimmäinen tapaaminen on alku yhteistyölle, joka jatkuu myös tulevaisuudessa.

14.11.2014 09:14

Kuvien maailma

Instagram on tapetilla tällä hetkellä niin henkilökohtaisessa elämässä kuin työkuvioissakin. Avasimme hiljattain Nuortenelämä.fi:lle Instagram-tilin, joka sisäänajettiin Oulussa järjestetyssä nuorten Vaikuttajapäivässä. Pyysimme nuoria ottamaan selfieitä Matin kanssa sekä kirjaamaan Matille elämänohjeita, ja postaamaan niitä omille Instagram-tileilleen tunnisteella #nuortenelama.

04.11.2014 13:18

Kohti Ohjaamoita

Lokakuun loppupuolella valtakunnallisten Ohjaamo-päivien paneelissa Oulun Byströmin nuorten palveluiden koordinaattori Jutta Pernu-Määttä kertoi puheenvuorossaan paikallisen Nuorten tieto- ja neuvontakeskus Napin toiminnasta ja roolista Byströmillä. Jutan sanoin ”Nappi on se sydän, jonka ympärille Byströmin nuorten palvelut ovat muodostuneet. Napista saadut palvelut mahdollistavat aidosti matalan kynnyksen ja pitävät Byströmin nuorten palvelut leimaamattomana palveluna.”