Toukokuu 2014

Blogi

Koordinaatin henkilökunta on paitsi liikkuvaista, myös pohtivaista sorttia. Vapaata ajatusten jakamista ja keskustelun herättämistä varten kirjoitamme viikoittain julkaistavaa blogia. Blogissa pohdimme omaa työtämme ja työrooliamme sekä avaamme hieman, millaisista asioista ja työtehtävistä arkemme koostuu. Kommenttikentässä on aina tilaa huomioille ja kysymyksille, joten osallistu rohkeasti!

Blogin kirjoittajat

21.05.2014 12:12

"YI Knowledge Promoters"

Koordinaatti isännöi viime viikolla kansainvälistä nuorten tieto- ja neuvontatyön kouluttajille suunnattua seminaaria "YI Knowledge Promoters".

16.05.2014 13:45

Yritysguruksi tai vertais-uravalmentajaksi?

Osallistuin viime viikolla Mikkelissä tulevaisuuteen suuntautuneeseen ohjauksen pajapäivään, jossa esiteltiin Etelä-Savon maakuntaliiton ja Etelä-Savon ELY-keskuksen ennakointihankkeiden tuloksia (www.esavoennakoi.fi/), taiteen hyödyntämistä nuorten ohjauksessa ja vahvistamisessa oman polkunsa rakentajana. Esittelyssä oli myös konkreettisia työkaluja nuorten parissa työskenteleville ohjaajille.

12.05.2014 13:34

Koordinaatin kevättä kuvina

Mitä tehdä silloin, kun olet unohtanut kirjoittaa blogin omalla vuorollasi edellisellä viikolla ja kädet on täynnä kasapäin kaikkea muuta puuhaa? Silloin tietysti paikataan tilanne postaamalla kokoelma mukavia valokuvia matkan varrelta. Kuvathan kertovat enemmän kuin repullinen sanoja! Tässäpä siis kuvina Koordinaatin kulunutta kevättä, enimmäkseen Allianssi-risteilyltä, mutta vähän muualtakin.

06.05.2014 09:04

Luottamuksen heikkeneminen

Nuorisobarometri 2013:n mukaan alle 20-vuotiaat luottavat vielä instituutioihin, mutta luottamus heikkenee sen jälkeen. Luottamus on heikointa työttömillä ja niillä nuorilla, joilla ei ole ammatillista tutkintoa ja jotka eivät opiskele. On merkityksellistä palveluiden käytön kannalta, miten palveluista viestitään nuorille ja millaista vuorovaikutusta suhteessa nuoreen suositaan. Nuorten osallistumista poliittiseen toimintaan voitaisiin vahvistaa muun muassa TEMin suunnitteilla olevan Ohjaamo-mallin kohdalla.