Toukokuu 2013

Blogi

Koordinaatin henkilökunta on paitsi liikkuvaista, myös pohtivaista sorttia. Vapaata ajatusten jakamista ja keskustelun herättämistä varten kirjoitamme viikoittain julkaistavaa blogia. Blogissa pohdimme omaa työtämme ja työrooliamme sekä avaamme hieman, millaisista asioista ja työtehtävistä arkemme koostuu. Kommenttikentässä on aina tilaa huomioille ja kysymyksille, joten osallistu rohkeasti!

Blogin kirjoittajat

22.05.2013 10:36

Somessa mesoamassa

Some-aiheisiin koulutuksiin törmää nykyisin toistuvasti joka paikassa, joskus jopa ihan kyllästymiseen asti. Siitäkin huolimatta koulutukset, joihin olen osallistunut, ovat tähän mennessä tarjonneet aina jotain uutta ja hyödyllistä. Näin kävi myös opintojeni viimeisellä lähiopetusjaksolla saamani some-koulutuksen kohdalla. Aiheena oli sosiaalinen media markkinoinnin välineenä ja kouluttajina kaksi nuoren yrityksen osaavaa ja asiastaan innostunutta ammattilaista.

19.05.2013 11:45

Ei mikään pikkujuttu - ammatillisen koulutuksen suunnittelua Virossa

Kevät on jo pitkällä ja itse asiassa taitaa kohta olla jo kesä? Tuttu, mutta niin toteutumaton sanonta ”kyllä se kesään mennessä helpottaa”, on tänäkin keväänä niin tuttu, mutta toteutumaton. Työ vie menneessään ja kiire tuntuu vain kasvavan kohti kesää. Syksyn valmistelut ovat vieneet turuille ja toreille, kotimaassa ja ulkomaille. Matkapäiviä ja –kilometrejä kerääntyy ja kesäloma siirtyy päivä päivältä kauemmas. Läsnäolon-, keskittymisen- ja kuuntelemisen taidot punnitaan kiireessä ja paineessa.

08.05.2013 11:04

Jäähyväisten ja kiitosten aika

Kuten otsikko kertoo, minun on pian aika jättää työtehtävät Koordinaatissa. Puolen vuoden sijaisuus alkaa olla ohitse, vaikka tuntuu, että vastahan aloitin. Pohdimmekin viime viikolla työtovereiden kanssa, miten aika tuntuu rientävän sitä nopeampaa, mitä enemmän itselle tulee vuosia mittariin.

03.05.2013 15:02

Mitä on laatu?

ERYICAn (www.eryica.org) yleiskokouksen osallistujat saivat kuulla saksalaisen Kerstin Giebelin ajatuksia siitä mitä laatu on. Kerstin Giebel työskentelee IJABissa (www.ijab.de, Fachstelle für Internationale Jugendarbeit der Bundesrepublik Deutschland e.V.), jonka tehtäviin kuuluu muun muassa kansainvälinen nuorisotyö.