Huhtikuu 2013

Blogi

Koordinaatin henkilökunta on paitsi liikkuvaista, myös pohtivaista sorttia. Vapaata ajatusten jakamista ja keskustelun herättämistä varten kirjoitamme viikoittain julkaistavaa blogia. Blogissa pohdimme omaa työtämme ja työrooliamme sekä avaamme hieman, millaisista asioista ja työtehtävistä arkemme koostuu. Kommenttikentässä on aina tilaa huomioille ja kysymyksille, joten osallistu rohkeasti!

Blogin kirjoittajat

24.04.2013 15:08

Kiitos kannustaa

Aika ajoin pohdin kiittämisen merkitystä arkityössä. Milloin viimeksi muistin kiittää kollegaani hänen tekemästään työstä? Osasinko tarpeeksi hyvin tuoda ilmi arvostukseni hänen minulle antamaansa apua ja työpanosta kohtaan? Annanko itsestäni tahtomattani ylpeän ja itsekkään kuvan, jos unohdan kiittää? Voiko kiittämistä ylipäätään unohtaa vahingossa?

15.04.2013 08:08

Kyse on välittämisestä

Ylen Ykkösaamu-ohjelmassa viime viikon lauantaina nuoret keskustelivat koulun kurinpidon rajoista. Aika nopeasti keskustelu kääntyi siihen, millaista tukea ja ”kuuntelevaa korvaa” oppilas voi saada koulussa.

Opiskelijajärjestöä edustanut nuori luetteli lukuja, jotka kertoivat karua kieltä siitä, miten oppilaan on lähes mahdotonta saada oikea-aikaista, henkilökohtaista tukea. Terveydenhoitajien, koulupsykologien ja kuraattorien puute kouluissa on huutava.

10.04.2013 10:48

Lasten ja nuorten yhdenvertaiset osallistumismahdollisuudet

Edellinen blogikirjoitukseni käsitteli yhdenvertaisuuden teemaa. Aion jatkaa nyt samalla teemalla, mutta hieman eri näkökulmasta.

Lapsilla ja nuorilla tulisi olla oikeus ja mahdollisuus osallistua heidän asuin- ja kasvuympäristöjensä kehittämiseen. Jokaisessa Suomen kunnassa on hyvä pysähtyä miettimään, että miten lasten ja nuorten demokraattinen osallistuminen oikeastaan toteutuu. Millaiset ovat yksilölliset vaikuttamismahdollisuudet? Miten nuori, joka ei kuulu erityiseen vaikuttajaryhmään, voi vaikuttaa ja osallistua päätöksentekoon?

07.04.2013 14:14

Millainen on hyvä kokous?

Tätä asiaa olemme varmasti jokainen miettineet. Itse ainakin silloin, kun on tuntunut ettei kokous oikein luista, ihmiset saapuvat kokoukseen myöhässä, kokous poukkoilee asiasta toiseen ilman mitään työjärjestystä, kokous ei ollut päätösvaltainen, koska ei ollut riittävästi osallistujia tai kokousaikataulu venyy ja paukkuu syystä tai toisesta.