Maaliskuu 2013

Blogi

Koordinaatin henkilökunta on paitsi liikkuvaista, myös pohtivaista sorttia. Vapaata ajatusten jakamista ja keskustelun herättämistä varten kirjoitamme viikoittain julkaistavaa blogia. Blogissa pohdimme omaa työtämme ja työrooliamme sekä avaamme hieman, millaisista asioista ja työtehtävistä arkemme koostuu. Kommenttikentässä on aina tilaa huomioille ja kysymyksille, joten osallistu rohkeasti!

Blogin kirjoittajat

22.03.2013 11:05

Sovi tapaaminen kuntapäättäjän kanssa!

Nuorisoasiain neuvottelukunta Nuora on julkaisut Nuorisotalkoot!-oppaan kuntapäättäjille. Tällaiset julkaisut ja välineet ovat toivottuja ja tarpeellisia nuorten parissa toimijoille. Uskoisin, että useammalla kuin yhdellä työntekijällä on ollut ihmetyksen sormi suussa miettiessään, miten viedä lapsi- ja nuorisopolitiikan sisältöjä, tavoitteita ja ehdotuksia sopivassa muodossa kuntapäättäjien tietoisuuteen.

15.03.2013 12:09

Erilaisia, mutta yhdenvertaisia

Kirjoitin juuri äsken kalenteriini, että rasisminvastaista viikkoa vietetään vuosittain maaliskuun 12 viikolla. Viikon aikana otetaan kantaa yhdenvertaisuuden puolesta ja vastustetaan syrjintää ja rasismia. Olen iloinen, että tällainen viikko on olemassa, mutta hiljaa mielessäni toivon, että rasisminvastaisia viikkoja olisi vuosikalenterissamme 52.

13.03.2013 16:06

Miten syntyy koulutus

Olen muutaman vuoden saanut olla mukana ERYICAn (European Youth Information and Counselling Agency, www.eryica.org) koulutustyöryhmässä. Kyseisen ryhmän yksi tehtävä on suunnitella nuorten tieto- ja neuvontatyön koulutuskokonaisuuksia verkoston käyttöön. Myös suunnittelijan tehtävässäni Koordinaatissa (www.koordinaatti.fi) koulutuksiin liittyvät suunnittelutehtävät ja varsinainen toteutus vievät välillä ison osan työajastani.

01.03.2013 09:45

Tour de Seinäjoki

Hyppäsimme Jaanan kanssa junaan helmikuun viimeisen päivän aamuna ja lähdimme katsastamaan Seinäjoen seminaari- ja majoitustiloja lokakuun kehittämispäiviä varten. Asiantuntevina oppainamme toimivat nuorisotiedottaja Terhi Hunnakko ja nuorisotoimenjohtaja Pekka Hautamäki Seinäjoen nuorisopalveluista. Lämmin kiitos heille etukäteisjärjestelyistä ja kuljetuksesta Seinäjoki-kiertueellamme!