Blogi

Koordinaatin henkilökunta on paitsi liikkuvaista, myös pohtivaista sorttia. Vapaata ajatusten jakamista ja keskustelun herättämistä varten kirjoitamme viikoittain julkaistavaa blogia. Blogissa pohdimme omaa työtämme ja työrooliamme sekä avaamme hieman, millaisista asioista ja työtehtävistä arkemme koostuu. Kommenttikentässä on aina tilaa huomioille ja kysymyksille, joten osallistu rohkeasti!

Blogin kirjoittajat

Syksyn suunnitelmia

Koordinaatin porukka alkaa kukin vuorollaan palata lomilta ja edessä on työntäyteinen syksy. Toivon mukaan akut on kaikilla ladattu sitä varten. Lomalta paluusta on kirjoiteltu viime päivinä paljon. Lehdet tarjoavat vinkkejä siihen, miten lasku takaisin töihin tai opiskelujen pariin onnistuisi mahdollisimman pehmeästi. Minulle tärkeää on alkaa kääntää päälaelleen keikahtanutta vuorokausirytmiä kohdilleen jo hyvissä ajoin. Ei ole mukavaa viettää ensimmäisiä lomanjälkeisiä työpäiviä pienessä jetlagissa.

Kesä tuntuu täällä Oulun korkeudella alkaneen vasta heinäkuun lopulla, ja toivottavasti auringosta ja lämmöstä saadaan lisävirtaa pitkälle syksyyn. Syksyllä pyörähtää käyntiin Nuortenideat.fi -vaikuttamispalvelun markkinointikampanja. Monet palvelun käyttöön ottaneista tahoista alkaa tosissaan promota palvelua nuorille kouluvuoden alettua. Tähän saumaan on hyvä käynnistää myös valtakunnallinen kampanja. Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämispäivien viimeisiä ohjelma- ja aikatauluviilauksia tehdään parhaillaan ja edessä on vielä monista pienistä ja vähän isommistakin käytännönjärjestelyistä huolehtimista. Olethan jo ilmoittautunut lokakuun alussa pidettäville kehittämispäiville?

Nuorten tieto- ja neuvontatyön oppikirjan työstämisessä alkaa loppukiri ja julkaiseminen tapahtuu syksyn aikana. Koordinaatti on menossa mukana kun nuorten mediatoimitukset kokoontuvat marraskuussa, tällä kertaa Helsingissä. Sisältöä suunnitellaan yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa ja ilmoittautuminen avataan pian. Lähiaikoina Koordinaatissa aletaan orientoitua jo ensi vuoteen, kun vuoden 2016 toimintasuunnitelman tekeminen alkaa. Tässäpä joitakin Koordinaatin syksyn suunnitelmista. Itse kullakin on lisäksi isompaa ja pienempää merkintää kalentereissa syyskuukausien kuluksi.

Toivottelen kaikille pehmeää laskua takaisin töihin. Nautitaan vielä loppukesän lämpimistä päivistä.

- Maria