Arkisto

03.12.2019 10:31

Tool Fair - hyviä käytäntöjä, uusia kontakteja

Suomen EU-puheenjohtajakauden virallinen oheisohjelma kokosi yli sata eurooppalaista nuorisotyön ammattilaista Rovaniemelle marraskuun alussa. Minulla oli myös ilo olla mukana yhtenä suomalaisista nuorisotyön ammattilaisista, jotka pääsivät mukaan esittelemään hyvää käytäntöä, oppimaan muiden käytännöistä sekä luomaan uusia kontakteja.

13.11.2019 15:39

Seize the day – tartu hetkeen! 

Olen Marja-Leena Klint ja aloitin työharjoitteluni Koordinaatissa lokakuussa. Opiskelen yhteisöpedagogiksi Humanistisessa ammattikorkeakoulussa, Jyväskylässä.   
 
Koordinaattiin päädyin uteliaisuudesta – tuntui eksoottiselta, että Oulussa tosiaankin toimii valtakunnallinen nuorten tieto- ja neuvontatyön asiantuntijaorganisaatio! Pakkasin kimpsuni, kampsuni, koirani ja kaksi vanhuskissaani ja muutin Ouluun.

09.10.2019 10:58

Groomingia tunnistamassa

Koordinaatin yliopistoharjoittelija Elina Koivisto osallistui MOODI19-kehittämispäivillä työryhmään, jossa käsiteltiin groomingin tunnistamista ja ennaltaehkäisemistä nuorten tieto- ja neuvontatyössä.

12.09.2019 10:09

Tuletko sinä MOODI19 – Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämispäiville?

Hei, olen Jemina ja aika uusi tuttavuus Koordinaatissa. Olet jo saattanut olla kanssani tekemisissä tapahtumien tai koulutusten järjestelyissä, jotka ovat pääosin vastuullani.

22.08.2019 15:46

Suomen EU-puheenjohtajuus - nuorisotyön koulutus puhututti Helsingissä

”Nuorisotyön ammattilaisten, jotka työskentelevät nuorten kanssa tulisi rohkaista kaikkia nuoria unelmoimaan. Meidän tulee tunnistaa myös ne taidot ja osaaminen, joita tarvitaan arjessa, ja vahvistaa niissä nuorten tietotaitoja ja kykyä”, julisti ministeri Annika Saarikko EU:n nuorisokonferenssissa Helsingissä heinäkuun alussa.

25.07.2019 17:43

Nuorten tieto- ja neuvontatyön monet muodot

Näin kesäloman kynnyksellä, joillekin loman päättyessä, on hyvä vähän kerrata mitä kaikkea keväällä työssä tapahtuikaan. Omalla kohdalla mieleeni on jäänyt erityisesti yksi toukokuun viikko. Se jäi mieleen useista merkittävistä kohtaamisista ja oivalluksista nuorten tieto- ja neuvontatyössä.

23.07.2019 14:10

Heinäkuun helteet ja pari linkkivinkkiä

Heinäkuun lomakausi on parhaimmillaan. Toimistolla ja sähköpostissa on hiljaista ja työtehtäviin on mahdollista paneutua rauhassa, ajan kanssa. Nautinnollisen haahuilun ja ikkunasta tuijottelun lisäksi on mukava tehdä sellaisia töitä, jotka yleensä työnteon kiireessä jäävät jalkoihin. Normaalissa työrytmissä on harvoin aikaa paneutua tarkemmin nettiartikkeleihin ja juttuihin, jotka jollakin tapaa liittyvät työhön, mutta eivät kuitenkaan niin kiinteästi, että niihin olisi siinä yhteydessä mahdollista syventyä.

26.06.2019 14:50

Vastaa kyselyyn ja autat selvittämään, mitä osaamista nuorisotyöntekijät tarvitsevat Groomingin ja seksuaaliväkivallan vastaiseen toimintaan

Osaamiskeskus Koordinaatissa käynnistyi viime toukokuussa valtakunnallinen hanke, jossa vahvistetaan nuorisotyöntekijöiden osaamista lasten ja nuorten seksuaalisen houkuttelun ja seksuaaliväkivallan vastaiseen toimintaan. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama hanke kestää vuoden 2020 kevääseen saakka.

21.05.2019 13:32

ERYICAn 30. yleiskokous keräsi ennätysmäärän osallistujia Tallinnaan

Nuorten tieto- ja neuvontatyön eurooppalaisen kattojärjestö ERYICAn 30. vuosikokous Tallinnassa 15.-17.5.2019 keräsi ennätysmäärän osallistujia. Isäntänä toimi Viron nuorisotyön keskus ENTK, joka juhlisti samalla keskuksensa 20. vuosijuhlaa ja 15 vuotta kestänyttä ERYICAn jäsenyyttä. Osaamiskeskus Koordinaatti oli aktiivisesti järjestelyissä mukana myös siksi, että Koordinaatilla on keskeinen rooli ERYICAn puheenjohtajana ja jäsenenä.

09.04.2019 10:34

Suomenlahden molemmin puolin

Koordinaatin ja Viron nuorisotyön keskus ENTK:n sekä ohjaus- ja valmennusalan toimija Wisecoachin kanssa yhteistyössä toteuttama nuorten tieto- ja neuvontatyön koulutusohjelma Youth Information Development and Networking lähenee loppuaan. ¾ koulutusohjelmasta on käyty läpi ja viimeinen lähitapaaminen odottaa oppivia osallistujiaan kesäkuussa. Koulutusohjelma on pyörinyt tammikuusta lähtien tahdilla lähitapaaminen-per-kuukausi.