Hyppää pääsisältöön

Tunnista ja ennaltaehkäise seksuaalista houkuttelua ja seksuaaliväkivaltaa nuorisotyössä

Kuvaus

Lue "Kysy, kohtaa ja kuuntele" -oppaan artikkelista, miten seksuaalisen houkuttelun ja seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisyn voi ottaa suunnitelmalliseksi osaksi nuorisotyötä. Katso myös video aiheesta.

Sisältö

Seksuaalisen houkuttelun ja seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisyn tulisi olla suunnitelmallinen osa nuorisotyötä ja -toimintaa. Onko organisaatiolla yhteisesti sovitut toimintaohjeet akuutteihin kriisitilanteisiin? Ketkä ovat keskeisimmät yhteistyökumppanit? Mitä menetelmiä hyödynnetään? Mitä asioita huomioida toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa? Mistä lähteä liikkeelle?

Muun muassa näihin kysymyksiin saat vastauksen, kun luet artikkelin “4.2. Nuorisotyö vahvistaa nuoren valmiuksia kohdata haasteita – Miten seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisy osaksi nuorisotyötä?” Kysy, kohtaa ja kuuntele -oppaasta. Artikkelin ovat kirjoittaneet Sanna Lakso Oulun kaupungilta ja Koordinaatin Merja-Maaria Oinas ja Mika Pietilä

Opas on suunnattu nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille ja vapaaehtoisille. Artikkelit tarjoavat lisätietoa ja käytännön vinkkejä seksuaalisen houkuttelun ja seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisyyn nuorisotyössä. Lataa opas Koordinaatin Materiaalit-sivulta

Groomingin tunnistaminen ja ennaltaehkäisy nuorisotyössä -hankkeessa on tuotettu aiheeseen liittyvä lyhyt video, jossa kerrotaan tarkemmin seksuaalisen houkuttelun ja seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisystä nuorisotyössä. Katso video Koordinaatin YouTube-kanavalta.

Lisätietoa hankkeesta Koordinaatin verkkosivulta

Jaa artikkeli

Tilaa uutiskirjeitämme

Pysy ajan tasalla Koordinaatin kuulumisista, tapahtumista, koulutuksista sekä hankkeista.

Tilaa uutiskirje!