Hyppää pääsisältöön

Päivitetty nuorten tieto- ja neuvontatyön osaamiskarttaopas on julkaistu

Kuvaus

Kolmas, korjattu painos nuorten tieto- ja neuvontatyön osaamiskarttaoppaasta on julkaistu. Opas on saanut uuden ulkoasun ja myös osaamiskartan sisältö on tarkastettu ja tarpeellisilta osiltaan päivitetty. Oppaassa tarkastellaan nuorten tieto- ja neuvontatyön osaamista ja työn laatua. Nuorten tieto- ja neuvontatyön osaamiskartta on tarkoitettu nuorten tieto- ja neuvontatyössä tarvittavan osaamisen arviointiin ja kehittämiseen.

Sisältö

Nuorten tieto- ja neuvontatyöhön on kehitetty erilaisia laatutyökaluja, joista yksi on osaamiskartta. Osaamiskarttaa voidaan käyttää organisaatioissa nuorten tieto- ja neuvontatyöntekijöiden tarvittavan osaamisen arvioinnin ja kehittämisen välineenä. Osaamiskarttaoppaassa kuvataan osaamiskartan käyttöä esimerkein, joiden avulla se on helppo ottaa käyttöön erilaisissa organisaatioissa.

Henkilöstön osaamisen kokonaisuuden kartoittamiseen osaamiskartta on oivallinen työkalu ja sen avulla voidaan myös tunnistaa henkilöstön kehittämistarpeita. Tarpeiden tunnistamisen lisäksi se tarjoaa mahdollisuuden luoda osaamisen kehittämis- ja koulutussuunnitelman yksittäisille työntekijöille tai koko henkilöstölle. Se on hyvä laatutyökalu kehittämisen seurannassa ja arvioinnissa.

Osaamiskartta toimii tulevaisuuden suunnittelun välineenä. Sen avulla on mahdollista määrittää tulevaisuuden osaamisalueita ja luoda niiden saavuttamiseksi kehittämis- ja koulutussuunnitelmia. Osaamiskartta on hyödyllinen työkalu uusien työntekijöiden rekrytoinissa, valinnassa ja perehdyttämisessä. Sitä voi käyttää hyvin myös hankkeiden suunnittelussa ja arvioinnissa.

Oppaan voi ladata pdf-tiedostona ja sen painettu versio on tilattavissa tammikuussa. Ladattava tiedosto ja tilauslomake löytyvät Koordinaatti.fi:n materiaalisivulta tästä.

Pysy ajan tasalla Koordinaatin osaamiskeskuskuulumisista

Tilaa uutiskirje!