Hyppää pääsisältöön

Oikeusministeriö sekä opetus- ja kulttuuriministeriö kehittävät uudenlaista digitaalisen osallistumisen alustaa ja toimintamallia

Kuvaus

Oikeusministeriö sekä opetus- ja kulttuuriministeriö yhteistyössä kansalaisyhteiskunnan toimijoiden kanssa kehittävät uudenlaista digitaalisen osallistumisen alustaa ja toimintamallia lasten ja nuorten osallistumisen tueksi.

Sisältö

Uusi, erityisesti nuorille suunnattu digitaalinen osallistumisen alusta, työnimeltään ”digiraati”, on tarkoitus avata loppuvuonna 2021 oikeusministeriön otakantaa.fi-palvelussa. Uudistuksen yhteydessä ministeriöt luopuvat Nuortenideat.fi-palvelusta vuoden 2022 elokuun aikana.

Ministeriöiden tiedotteen uuden osallisuuden toimintamallin ja alustan
kehittämisestä suomeksi löydät tästä ja linkin ruotsiksi löydät tästä.

Nuortenideat.fi-palvelun toiminta ja ylläpito jatkuvat täysin normaalisti kesään 2022 saakka. Nuoret voivat jättää palveluun ideoita vielä toukokuun ajan. Vastaukset niihin tulee kirjata kesäkuun aikana. Myös organisaatiot voivat julkaista edelleen kyselyjä, äänestyksiä ja keskustelun avauksia nuorille toukokuun ajan ja ne ovat avoinna nuorten vastauksille ja kommenteille vielä kesäkuun ajan.  Koordinaatin Nuortenideat.fi-tukipalvelut ovat käytettävissä elokuun 2022 loppuun saakka.

Koordinaatissa vastamme edelleen palvelun käyttöön liittyviin kysymyksiin ja tiedotamme tulevista aikatauluista. Oikeusministeriö sekä opetus- ja kulttuuriministeriö tiedottavat Nuortenideat.fi-palveluun liittyvistä toimenpiteistä ja muutoksista sekä korvaavista palveluista tarkemmin alkuvuonna 2022.

Pysy ajan tasalla Koordinaatin osaamiskeskuskuulumisista

Tilaa uutiskirje!