Hyppää pääsisältöön

Nutitilastot.fi-palvelun käyttö päättyy

Kuvaus

Nuorten tieto- ja neuvontatyön tilastointiin käytössä ollut valtakunnallinen Nutitilastot.fi-palvelu on tullut käyttöikänsä päähän. Vuoden 2022 asiointitiedot kirjataan palveluun vielä normaalisti. Vuodelle 2023 kirjauksia ei voi enää tehdä. Palvelun elinkaari kokonaisuudessaan tulee päättymään maaliskuun 2023 loppuun mennessä.
Läppärin äärellä istuva henkilö katsoo edessään seisovaa henkilöä ja kuvailee jotain käsillään.

Sisältö

Nuorten tieto- ja neuvontatyön valtakunnallista tilastointia on ylläpidetty Koordinaatin toimesta Nutitilastot.fi-palvelun avulla vuodesta 2010 lähtien. Nutitilastot.fi-palvelu ei enää vastaa teknisesti muun muassa monialaisten palvelujen muuttuviin tarpeisiin. Nutitilastot.fi toteutettiin alun perin nuorisotyöllisten tieto- ja neuvontapalveluiden tarpeisiin, mutta vuosien saatossa käyttäjiksi on tullut myös monialaisia tno-palveluja. Nykyisen palvelun tekninen kehittäminen ei enää ollut mahdollista. Päättymisen taustalla on myös uusien nuorisotyön dokumentointijärjestelmien käyttöönotto. Osa kunnista on jo siirtynyt ja siirtymässä käyttämään kunnallisen nuorisotyön dokumentaatiojärjestelmä nuoDoa, josta vastaa Kuntaliitto. Kunnat ovat kehittäneet myös omia järjestelmiään.

Nutitilastot.fi-palvelulla kerätyn tiedon avulla on tehty näkyväksi nuorten eri tiedontarpeita, nuorten  tieto- ja neuvontapalveluissa asiointia ja kehitetty tieto- ja neuvontatyötä ja sen tilastointia reilun kymmenen vuoden ajan.

Palvelun päättymisen aikataulu:  

  • Heti: Nutitilastot.fi-palveluun ei avata enää uusia käyttäjätunnuksia.  
  • 1.1.2023 alkaen palveluun ei voi enää kirjata vuoden 2023 asiointitietoja. 
  • 31.1.2023 mennessä vuoden 2022 kirjaukset tulee olla tehtynä.  
  • 28.2.2023 mennessä tulee ilmoittaa mahdolliset tilastokirjausten korjaukset. (HUOM. ilmoitathan mahdollisimman pian, jotta kirjausten korjaamiselle jää aikaa.)
  • 28.2.2023 mennessä käyttäjien on ladattava kaikki tarvitsemansa raportit palvelusta. 
  • 28.2.2023 asti asiakaspalvelu Nutitilastot.fi-palvelun osalta käyttäjien tukena. 
  • 31.3.2023 mennessä Koordinaatti lataa vuoden 2022 ja aikaisempien vuosien valtakunnalliset raportit talteen. 
  • 31.3.2023 Nutitilastot.fi-palvelu päättyy. 

Lisätietoja Nutitilastot.fi-palvelun päättymisestä saa Koordinaatin kehittämispäällikkö Jaana Fedotoffilta ja tietopalveluohjaaja Riina Papinaholta. Yhteystiedot löytyvät alla.

Yhteyshenkilöt:  

Jaana Fedotoff 

Sähköposti: etunimi.sukunimi@ouka.fi 

Puh. 044 7038215 

 

Käytännön toimenpiteet ja opastus aikataulun mukaisesti

Riina Papinaho

Sähköposti: etunimi.sukunimi@ouka.fi 

Puh. 040 6693 629 

Pysy ajan tasalla Koordinaatin osaamiskeskuskuulumisista

Tilaa uutiskirje!