Hyppää pääsisältöön

Nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden juhlapäivää vietetään 17. huhtikuuta

Kuvaus

Vuosittain 17.4. vietetään eurooppalaista nuorisotiedotuspäivää (EYID - European Youth Information Day) kaikkialla Euroopassa. Myös Koordinaatti viestiin nuorten tiedonsaannin tärkeydestä kyseisenä päivänä yhdessä eurooppalaisen nuorten tieto- ja neuvontatyön kattojärjestö ERYICAn 36 jäsenorganisaation kanssa.

Sisältö

Päivä on merkittävä myös siksi, että ERYICA on perustettu 17.4.1986. Tänä vuonna päivän teemaksi on nostettu nuorten mielenterveys ja henkinen hyvinvointi sekä nuorisotiedotustyöntekijöiden rooli nuorten hyvinvoinnin tukijoina.  

”Nuorille suunnatut tieto- ja neuvontapalvelut ovat todella tärkeitä matalankynnyksen palveluita nuorille saada keskusteluapua ja tukea, kun mieli on matalalla ja elämä ei kulje toivotunlaisesti. Nuorten terveyspalveluihin on aivan liian pitkät jonot, eikä palveluja ole aina saatavilla. Siksi on tärkeää, että nuorella on mahdollista lähestyä turvallista aikuista, jolle avata mieltä”, korostaa Koordinaatin kehittämispäällikkö ja ERYICAn puheenjohtaja Jaana Fedotoff

Teemapäivän tarkoituksena on muistuttaa aikuisia nuorten oikeudesta saada laadukasta tietoa, ohjausta ja neuvontaa kasvun, itsenäistymisen ja hyvinvoinnin tueksi.

Nuorisotiedotuspäivän 2021 kampanjan tavoitteina on herättää keskustelua mielenterveyden ongelmista, rikkoa niihin liittyvää stigmaa nuorten keskuudessa ja normalisoida tarve pyytää tukea henkiseen hyvinvointiin. Nuoria kannustetaan ilmaisemaan itseään, tunteitaan ja huoliaan vapaasti. Tavoitteena on myös osoittaa nuorten tieto- ja neuvontatyöntekijöiden ammattitaito nuorten mielenterveyden ja henkisen hyvinvoinnin tukemisessa, työkalujen tarjoamisessa huolien ratkaisemiseksi, ja eteenpäin ohjaamisessa sopivan ammattilaisen ja avun äärelle.

Sosiaalisessa mediassa kampanjaan voi tutustua avainsanoilla #mindmymind ja #EYID2021 sekä esimerkiksi Koordinaatin, Nuortenelämä.fi-palvelun ja ERYICAn somekanavissa.

ERYICAn englanninkielisiltä sivuilta löydät lisää tietoa nuorisotiedotuspäivästä.   

Jaa artikkeli

Tilaa uutiskirjeitämme

Pysy ajan tasalla Koordinaatin kuulumisista, tapahtumista, koulutuksista sekä hankkeista.

Tilaa uutiskirje!