Skip to main content

Uusi opas nuorisotyöllisen botin kehittämisen tueksi

Kuvaus

Bottiopas – Työkirja nuorisotyöllisen botin kehittämisen tueksi -julkaisun avulla voit suunnitella ja rakentaa omannäköisen nuorisotyöllisen botin. Koordinaatti on tuottanut julkaisun osana digitaalisen nuorisotyön valtakunnallista kehittämistyötään.
Koordinaatin suunnittelija Marko Pesonen poseeraa vihreässä marimekon jokapoika paidassa

Body

“Bottiopas ottaa huomioon kaiken tasoiset boteista kiinnostuneet toimijat ja toimiikin erinomaisena aloituspakettina oman chatbotin kehittämisen polun alkutaipaleella!”, kuvailee Koordinaatin suunnittelija Marko Pesonen juuri julkaistua Bottiopasta.  

Bottioppaassa perehdytään nuorisotyöllisen botin kehittämiseen vaihe vaiheelta. Opas sisältää erilaisia tukikysymyksiä ja vinkkejä, joita botin kehittämisen eri vaiheissa on hyvä huomioida. Olemme koonneet oppaaseen kehittämistyön tueksi myös erilaisia työkaluja, artikkeleita ja muita lukuvinkkejä sekä esimerkkejä käytössä olevista chatboteista. Opasta voi hyödyntää yksin, tiimissä ja työryhmissä. 

Käytännön esimerkkinä Bottioppaassa käydään läpi Koordinaatin tuottaman chatbot NEbosen kehittämistä. Chatbot NEbonen oli osa Koordinaatin valtakunnallista nuorille suunnattua Nuortenelämä.fi-palvelua. Oppaassa esitelty botin kehittämisen prosessikuvaus pohjautuu kokemuksiimme chatbot NEbosen kehittämisestä. 

“Vaikkakin moni toimija on tämän aiheen tiimoilta uuden ääressä, niin kannustan silti rohkeasti tutustumaan, kokeilemaan ja kehittämään!”, Pesonen rohkaisee.   

Koordinaatti on tuottanut bottioppaan osana Digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskuksen toimintaa. 

Lataa opas maksutta käyttöösi materiaalisivultamme! 

Ota yhteyttä 

Marko Pesonen 
Suunnittelija 
marko.pesonen(at)ouka.fi 
044 703 8324