Skip to main content

Nuorisoalan osaamiskeskukset tuovat näkökulmia ja konkreettisia menetelmiä nuorten osallisuuden edistämiseen

Kuvaus

Osallisuuden osaamiskeskus on julkaissut kokoelmateoksen "Nuorten osallisuuden edistäminen - Nuorisoalan osaamiskeskusten näkökulmia ja työkaluja". Julkaistun tarkoituksena on tarjota käytännönläheisiä menetelmiä ja välineitä nuorten osallisuuden edistämiseen eri ympäristöissä.
Neljä nuorta ojentaneet kätensä yhteen. Kädet kuvattu alhaalta ylöspäin, väleistä pilkottaa lehtipuita ja auringonvaloa.

Body

Osallisuus ja osallisuuden kehittäminen ovat kaiken kaikkiaan nostaneet päätään yhteiskunnallisessa keskustelussa ja sen merkitys on havaittu. Mistä nuorten osallisuus sitten rakentuu ja kuinka sitä voidaan tukea ja edistää nuorelle merkityksellisissä ympäristöissä? Kokoelmateos Nuorten osallisuuden edistäminen - Nuorisoalan osaamiskeskusten näkökulmia ja työkaluja tuo uusia ajatuksia siitä, mitä osallisuus tarkoittaa nuorisoalan eri kentillä.  

Julkaisun artikkeleissa nuorten osallisuutta tarkastellaan nuorisoalan valtakunnallisten osaamiskeskusten toiminnan näkökulmista. Julkaisu on tarkoitettu kaikille nuorten osallisuuden parissa toimiville ja nuorten osallisuudesta kiinnostuneille. Kirjoitusten tarkoituksena on antaa käytännönläheisiä menetelmiä ja välineitä nuorisotyöntekijöille, opettajille, ohjaajille, ja julkishallinnossa viranhaltijoille laaja-alaisesti nuorten osallisuuden edistämiseen. 

Tutustu julkaisuun:

Kekki, M-K. Kovalainen, P. Ollikainen, A. (toim.) (2023): NUORTEN OSALLISUUDEN EDISTÄMINEN - Nuorisoalan osaamiskeskusten näkökulmia ja työkaluja. Osallisuuden osaamiskeskus

Lisätietoa:

Pirjo Kovalainen 
Suunnittelija  
pirjo.kovalainen@ouka.fi  
+358 44 703 8303 

Antti Ollikainen 
Osallisuusasiantuntija 
antti.ollikainen@nuortenakatemia.fi 
+358 50 338 4485