Keskipisteessä

Mitä kuuluu kentälle? Nuorten tieto- ja neuvontapalvelut
ympäri Suomen kertovat.

Buenoa toimintaa nuorille

Bueno Talk on kuin se neuvokas kaveri, joka pelastaa sut pinteestä, kertoo outoja puujalkavitsejä, kompastuu omiin kengännauhoihinsa ja pysyy sun vierellä.

EHYT ry:n uudessa BUENO-toiminnassa yhdistyvät tutut 11–18-vuotiaille nuorille suunnatut ehkäisevän päihdetyön toiminnot.

”Kun puhumme BUENOsta, puhumme kaikesta nuorille suuntaamastamme työstä. Se pitää sisällään nuorten kohtaamisen niin kouluissa kuin sosiaalisessa mediassa. Uuden brändin ansiosta voimme palvella nuoria entistä paremmin, ja nuori löytää itseään kiinnostavia juttuja helpommin”, kertoo Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n Nuoret-osaston päällikkö Ilmo Jokinen.

”Nimi BUENO kuvaa toimintaamme hyvin ja edustaa arvojamme, sehän tarkoittaa mm. hyvää, terveellistä ja hienoa. Toivomme, että BUENO tarkoittaa jatkossa nuorille myös keskustelua, väittelyä ja mielipiteiden vaihtoa sekä kohtaamisia ja sitä kautta oman tien löytämistä”, jatkaa Jokinen.

Uudelle Buenotalk.fi-sivulle on koottu kaikki nuorille suunnattu BUENO-toiminta. Somessa BUENO tottelee nimeä BuenoTalk. Toiminta näkyy somessa esimerkiksi pari kertaa vuodessa järjestettävänä chat-tapahtumana ja vlogeina YouTubessa. Lisäksi BuenoTalkin löytää Instagramista. BUENO-toiminnassa käsitellään muun muassa itsetuntoa, ihmissuhteita, päihteitä ja hyvinvointia. 

Jotain vanhaa, jotain uutta

Kaksi kertaa vuodessa järjestettävä nuorten Periskooppi-chat-tapahtuma on tullut monelle tutuksi. Marraskuusta 2018 alkaen tapahtuman nimi päivitetään ja se nimi on Bueno Talk. Bueno Talkin livelähetystä voi kokoontua seuraamaan yhdessä esimerkiksi kavereiden kanssa tai nuorisotilan sohvalle. Se tarjoaa nuorten parissa työskenteleville tilaisuuden ottaa puheeksi hankalampiakin aiheita nuorten kanssa.

Bueno Talk -perheeseen kuuluvat myös chattaavat nettimummot. Muruset ovat verkkomummoja, joiden kanssa lapset ja nuoret voivat jutella aiheesta kuin aiheesta – vaikka harrastuksista, unelmista, peloista tai tositv-ohjelmista. Murusten nettimummot löytää sekä Muruset.fi-sivulla sijaitsevasta chatista että Habbon Nettimummola-huoneesta. Tarkat päivystysajat löytyvät osoitteesta www.muruset.fi.

www.buenotalk.fi
Instagram: @buenotalk
Youtube: Bueno Talk