17.10.2019, Valtakunnallinen verkkokoulutus

Nutitilastot.fi-verkkokoulutus Ohjaamoille

Osaamiskeskus Koordinaatti järjestää Nutitilastot.fi-palvelun käyttöön liittyvän verkkokoulutuksen torstaina 17.10.2019 klo 10.00 alkaen. Verkkokoulutuksen aikana käydään läpi Nutitilastot.fi:n käyttöä ja Ohjaamoiden käytänteitä. Lisäksi verkkokoulutuksessa informoidaan käyttäjiä vikatilan aiheuttamien kadonneiden tilastointitietojen palauttamisesta.

Ilmoittautuminen tapahtuu tapahtuman lopussa olevan ilmoittautumislinkin kautta. Ilmoittautuessasi voit myös jättää jo ennakkoon mahdollisia kysymyksiä Nutitilastot.fi-palveluun liittyen, joita haluat käsiteltävän verkkokoulutuksen aikana. Kaikille ilmoittautuneille laitetaan vielä viesti koulutspäivää edeltävänä päivänä.

Verkkokoulutuksen vetää Koordinaatista projektipäällikkö Mika Pietilä ja suunnittelija Riina Papinaho.

Ohjeita verkkokoulutukseen osallistumiseen:
1. Verkkokoulutus järjestetään Adobe Connect Pro -verkkoympäristössä. Sinulla tulee olla koneellasi verkkoyhteys, mielellään langallinen. Verkkokoulutuksen aikana sinun tulee kytkeä päälle tietokoneesi kaiuttimet, jotta kuulet vetäjän puheen. Voit käyttää myös kuuloke-mikrofoniyhdistelmää.
2. Verkkokoulutukseen kirjaudutaan osoitteessa: http://oulu.adobeconnect.com/r5yil4stxby/
3. Mikäli koneesi turvaohjelma kertoo, että ”an application tried to act as an Internet server”, paina “Allow”-painiketta.
4. Valitse ”Enter as a Guest”.
5. Kirjoita nimesi tai nimimerkkisi. Nimi tulee näkyviin osallistujavalikkoon, joten se voi olla esimermiksi etunimi, sukunimi + organisaation nimi
6. Paina ”Enter Room” -painiketta.
7. Olet ”koulutushuoneessa”. Näet esittelymateriaalit, osallistujalistan, chat-ruudun ja kuulet puheen.
8. Kysymyksiä ja kommentteja koulutuksen aikana voi esittää chatin kautta. Jos käytät kuuloke-mikrofoniyhdistelmää, niin se mahdollistaa myös kysymysten esittämisen puhumalla.
9. Verkkokoulutukseen liittyvän esityksen sekä havainnollistukset verkkosivulla näet tietokoneesi näytöllä.
10. Jos osallistut verkkokoulutukseen älypyhelimella tai tabletilla, tulee sinun ladata älypuhelimeen tai tablettiin Adobe Connect applikaatio.
11. Koneellasi tulee olla Flash Player. Suositeltavat selaimet ovat Firefox ja Internet Explorer.
12. Saavu paikalle ajoissa, noin 10-15 minuuttia ennen, jotta ehdit testaamaan äänet ennen kuin varsinainen verkkokoulutus alkaa.
13. Jos yhteys on huono, sammuta muut ohjelmat koneeltasi ja käytä mieluiten langallista verkkoyhteyttä.

Ilmoittaudu tämän linkin kautta viimeistään 16.10.2019: https://link.webropolsurveys.com/S/612D5D4F3FAF89E7

Lisätietoja: suunnittelija Riina Papinaho, riina.papinaho@ouka.fi